Преди повече от десет години репортерът на bTV Иван Георгиев,

...
Преди повече от десет години репортерът на bTV Иван Георгиев,
Коментари Харесай

Иван Георгиев от Турция: Надеждата и отчаянието заедно обединяват хора от целия свят


Преди повече от 10 години репортерът на bTV Иван Георгиев, който към момента е в Турция, отразява и следствията от земетресенията в Непал. Тогава бедствието там лишава живота на 8800 души.

„ Картината в този момент тук е много по-различна, а мащабите са доста по-големи. Културите на двата народа също са по-различни. Хората, които живеят в засегнатите от земетресението турски региони, са доста близки до нас като нрав, като просвета и като светоусещане “, разяснява Иван Георгиев.

„ Моментите, в които се появява вярата, са невероятна еуфория. Когато вярата и отчаянието се съберат, се сплотяват хора от целия свят. Тук има екипи от Салвадор, от Малайзия, от Япония, от Северна Македония, от България, от Франция, от Израел. Получава се група от хора, за които разликите от произхода и религиите, нямат безусловно никакво значение. Те стават братя. Станахме очевидци на толкоз жестове на взаимност – от раздаването на храна и чай до обятия. След част от интервютата аз също прегръщах хората, с които разговарях “, показа още Иван.

„ Сега не е време за политика, само че един от огромните уроци, които ще останат след утрото на 6 февруари, е, че корупцията убива. Тепърва ще излизат данни по какъв начин са узаконявани здания, за които няма нужна документи, които са били противозаконни и управляващите са знаели, че те не са безвредни за обитаване. Въпреки това са издавали разрешителни на строителните компании. Това е урок, който в България също би трябвало да научим – неспазването на разпоредбите и корупцията убиват “, описа Иван Георгиев.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР