Преди повече от 8 месеца 2-годишно дете изчезва безследно в

...
Преди повече от 8 месеца 2-годишно дете изчезва безследно в
Коментари Харесай

Полиция блокира село заради симулация за откриване на малко дете

Преди повече от 8 месеца 2-годишно дете изчезва безследно в планинското село Льо Верне във Франция. Сега органите на реда изолират всички поданици на обитаемото място поради симулация, която да възпроизведе последните моменти, в които момчето е забелязано. Полицията се надява тази необикновена акция да даде нова информация на проверяващите.

Емил изчезва, до момента в който на посетители на баба си и дядо си. Само за малко те го изгубили от взор. Когато поискали да го качат в колата си, само че детето към този момент го нямало. Още в първите акции по издирването му повече от 800 служби за незабавна помощ са мобилизирани в търсенето на детето.

Тогава органите на реда предизвестиха, че заплахата за живота на Емил е огромна – поради възрастта му и горещините от 35 градуса.

Двама очевидци го видели да тича по улица в селцето, само че решили, че няма заплаха за него измежду 125-те поданици на обитаемото място.

„ Льо Верне е малко селце с към 20 къщи, всичко тук се вижда. Може детето да е минало известно разстояние, да се е изгубило или скрило “, разяснява кметът Франсоа Балик през юли 2023 година

„ Няма да се откажем “, декларира основният следовател Кристиан Родригес в изявление за RTL. Според изказването му 20 следователи към момента работят по случая. Те имат вяра, че Емил може към момента да е още жив.

„ Всички жандармеристи също извършват своята роля. Не можем да си позволим да пропуснем някой терен “, добавя Родригес.

По време на симулацията селото остава изцяло блокирано. Всеки, който желае да пробие блокадата или да прелети над града с дрон, рискува санкция. Само фамилията и определени поданици могат да вземат участие във възобновяване на събитията и да пресъздадат деня хронологично.

Случаят във Франция провокира интерес и в други страни.

Полицията претърсва няколко пъти региона с огромен контингент. Въпреки това не е открита и най-малка диря за местонахождението на Емил.

До момента той е търсен с кучета, дронове и хеликоптери. През последните няколко месеца фокусът на следствието е върху 16-годишен фермер от района.

Разследващите претърсват дома му в средата на октомври. Засега обаче няма съответни доказателства за връзка с Емил. Младият фермер отхвърля да има нещо общо с изгубването на детето.

Според жителите на Льо Верне младежът може да е прегазил 2-годишното дете, тъй като постоянно карал трактора си прекомерно бързо.

Други фермери също са били интервюирани в края на октомври, с цел да се откри къде са били в деня на изгубването на момчето.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР