Преди по-малко от година, през юли, когато се проведе тогавашното

...
Преди по-малко от година, през юли, когато се проведе тогавашното
Коментари Харесай

Как яркорозовото превзе светските събития

Преди по-малко от година, през юли, когато се организира тогавашното издание на кинофестивала в Кан, на церемонията по откриването ръководителят на тогавашното жури, артистът и режисьор Спайк Лий се появи с костюм на „ Луи Вюитон” в наситено цикламен цвят, комбиниран с очила със същите рамки. Мнозина се запитаха тогава: „ Господи, какво е облякъл той?”

Но след това си споделиха, че Спайк Лий е измежду тези истински кинодейци, от които всичко може да се чака и на които всичко може да се елементарни, даже и подобен нехарактерен за церемония вечер тоалет.

Година по-късно, на 75-тото издание на кинофестивала в Кан наситено розовото във всичките му нюанси – фуксия, бугенвилия, цикламено, магента или сигнално розово – изобилстваше.

На дълги и повърхностно падащи рокли с тези нюанси, надлежно на дизайнерите Джордж Хобейка и на Зухаир Мурад, бяха заложили египетската актриса Енджи Киван и бразилската блогърката Тасия Навеш, а бразилският модел Александра Амброзио беше избрала за една от галавечерите на кинофестивала рокля на Ели Сааб, издържана в бяло и обсипана с цикламени цветни приложения, като че ли залята с дъжд от цветя.

В същинско обилие от розово и тъкани се къпеха индийската шефка на фешън стартъп и инфлуенсърка Масом Минавала и основаната в Дубай инфлуенсърка Фархана Боди, заложили надлежно на дизайнерите Юсеф Акбар и на „ Ателие Зухра”.

На стила „ 50 нюанса розово” обаче в Кан тази година не разчитаха единствено млади звезди от другоземен генезис, избрали тоалети на дизайнери от арабски генезис. Американската актриса Ан Хатауей театралничи за фотосесия за изданието „ Харпърс Базар” по време на кинофестивала в Кан в тоалет на „ Валентино”, представляващ наситено розов свободно падащ гащеризон, с открити плещи, дълги ръкави и необятни крачоли.
.
Шведският модел Елза Хоск също бе заложила на цикламен тоалет на „ Валентино” с извънредно надълбоко деколте за премиерата на кино лентата „ Елвис”. Наситено розова обемна рокля-манто на „ Валентино” бе избрала и австралийската актриса Катрин Ланфорд, а немският модел и блогърка Каро Даур беше в минималистичен тоалет още веднъж на „ Валентино”, отрупан с искрящи орнаменти. Френската актриса Беренис Бежо беше с блестящ гащеризон с открити плещи и цвят магента, още веднъж на „ Валентино”.

Още на откриването на фестивала актрисата Ребека Хол, която беше част от журито на формалната селекция на фестивала, блесна в дълга рокля на „ Гучи”, в която от типичен червен цвят като че ли извираше тъкан с цвят на разцъфнала фуксия.

Безспорно обаче най-паметен остана тоалетът на испанската кино дива Роси де Палма, която в Кан тази година беше ръководител на журито, връчващо премията „ Златна камера”.

В една от вечерите на кинофеста тя се появи с дълга рокля с презрамки и надълбоко деколте, комбинирана с покривало с мантия в орхидеено розови нюанси още веднъж на „ Валентино”.

Това обилие на розови тоалети на „ Валентино” не беше случайност. В началото на март, по време на седмицата на модата в Париж, фамозната фешън къща показа издържана главно в розово сбирка за сезона есен-зима 2022-2023 година

Линията, наречена „ Горещо розово” , включваше разнородни тоалети – от елегантни вечерни рокли до видимо ежедневни дрехи, съчетани с аксесоари в същия цвят. Всичко това беше дело на креативния шеф Пиерпаоло Пичоли. После редица звезди наемаха модели от сбирката, с цел да „ разцъфнат” на светските прояви.

Четири от тези тоалета да вземем за пример бяха наети от италианската певица Лаура Паузини за 66-ото издание на певческия конкурс „ Евровизия”, който тази година се организира в средата на май в Торино.

Non vedevo l’ora di tornare sul palco di!
Questa sera le emozioni sono state tante. Il messaggio che volevamo portare sul palco con e è di pace e speriamo che possa raggiungere tutti gli angoli del mondo.
E voi, ci avete seguito anche stasera?
— Laura Pausini (@LauraPausini)
Паузини беше една от водещите на състезанието дружно с артиста Мика и италианския водещ Алесандро Каталан. На конференцията преди началото на „ Евровизия” певицата бе заложила на костюм в цикламено. На първия полуфинал на 10 май тя смени цели три разнообразни по колорит и форма дълги розови рокли.

На финала на състезанието Паузини „ преотстъпи правото върху Валентиновото розово” на Мика и тогава той впечатли феновете с блестящо розов костюм. А на 8 май на церемонията по откриването на състезанието в замъка Реджия ди Венария край Торино с нежна, само че и сексапилна наситено розова рокля се появи гръцката претендентка за премията Аманда Йоргиади Тенфьорд.

В началото на май на конференцията по показване на италианските кинонагради „ Давид на Донатело” енигматичната Друзила Фоер, алтер егото на италианския артист Джанлука Гори, избра червен костюм с панталон на „ Валентино”, съчетаван със сако с цвят фуксия.

Ден по-рано на екстравагантното дефиле във връзка галавечерята на музея „ Метрополитън” в Ню Йорк другите нюанси на розовото бяха един от преобладаващите цветове наред с черното, сребристото и златистото. Тогава кинодивата Глен Клоуз се появи с тоалет в две елементи с панталон и покривало с цвят на разцъфнала бугенвилия и бродирани цветя на „ Валентино”.

Цикламени тоалети демонстрираха тогава и певицата Сиза с разчупена като линия рокля на Вивиан Уестууд, Никола Пелц, брачната половинка на Бруклин Бекъм, с съдбовно деколтиран тоалет на „ Валентино” (същия, който носеше на фестивала в Кан и Елза Хоск) и актрисата Кики Лейн с рокля на принцеса на „ Ателие Прабал Гурунг”. На „ Ателие Прабал Гурунг” заложи и актрисата Дене Бентън за тоалет, съчетаващ огнено аленото с обилна препаска в колорит на фуксията .

Цикламен, нехарактерен за мъж костюм, бе надянал тогава артистът Себастиан Стан, като естествено ставаше дума за модел от сбирката на „ Валентино”. Актрисата Ийди Киърнан беше с изчистена като линия рокля с цвят фуксия.

Цялата поредност от разнородни наградни церемонии в Съединени американски щати в действителност мина под знака на „ 50-те нюанса на розовото” .

Екстравагантният Били Портър избра също необикновен изтънчен тоалет с панталон и риза, съчетана с дълъг плащ в сигнално розово на „ Валентино” за церемонията за премиите „ Грами”. Също тоалет на „ Валентино” в блестящо цикламено с елегантна изчистена дълга пола, дълги ръкавици и горна част в жанр минималистичен бански беше предпочела за „ Грами”-тата и американската певица Съуити.

В същия цвят беше и роклята на „ Валентино” с голяма фльонга на талията, носена от актрисата и певица Адриана Де Боз на церемонията за премиите на Гилдията на американските артисти. На церемонията на премиите „ Изборът на критиците” пък американската актриса Зоуи Дойч беше с обилна в долната си част рокля без презрамки на „ Александър Маккуин”.

Тя обаче не съумя да надмине по помпозност роклята, проектирана от дизайнера Кристиано Сириано и носена на същата гала от виталната американска комедийна актриса и телевизионна водеща Никол Байър. Един колорит по-наситена беше релативно семплата рокля на американската медийна звезда Нишел Търнър на дизайнера Наим Хан на церемонията за връчване на премиите „ Оскар”.

Пак на тази гала като същински разцъфнал божур, и като цвят и като модел, беше роклята на „ Монсури” с дълбока цепка на американската актриса Нийси Наш.

Наситените нюанси на розовото навлязоха от алените килими на наградните церемонии и фестивалите и в политиката. В средата на май на среща на равнище външни министри на НАТО в Берлин посланик номер едно на Германия Аналена Бербок беше с настоятелен костюм с цвят на бугенвилия.

Тоалет в сигнално розово бе избрала говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер по време на брифинг, отдаден на насилието с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати. Българската външна министърка Теодора Генчовска предходната седмица се появи с тоалет съчетаващ цвета на розовата бугенвилия с този на коралово розовото.

А през вчерашния ден датската премиерка Мете Фредериксен гласоподава на основен референдум в страната с костюм с панталон, изискан също в гамата на екзотично розовите нюанси.

Кралските особи също бяха привлечени от розовата палитра. В витален розов цвят бе палтото на английската кралица Елизабет Втора, което тя носеше по време на визитата си в края на май на цветното ревю в Челси.

Кралицата на Испания Летисия избра също елегантна рокля с цвят фуксия на стилната къща „ Кайро Уоман” в средата на май, когато участва на церемония вечеря във Валенсия във връзка Международния ден на аления кръст и аления полумесец.

NEW ON THE BLOG: Queen Letizia steps out in a vibrant fuchsia dress for Red Cross Day event -->
— Queen Letizia Style (@QueenLetiziaEN)
Тя обаче беше остро разкритикувана за избора си на тоалет, само че не поради цвета му, а поради това, че в региона на корема роклята беше с леки цепки, което бе възприето като непочтено и несвоевременно за кралица.

Появата на цялото това обилие от розови тонове не е инцидентно тъкмо в този момент. То съответствува с цялостното възобновяване на културния и светския живот след двете години на частична или тотална парализа поради ковид, която нанесе огромен удар на киното, театрите, концертите, шоубизнеса и развлекателната промишленост.

Розовото като че ли символизира възраждането на живота и съживяването на цяла една промишленост, само че също по този начин като че ли е израз на желанието на хората повече да не бъдат ограничавани по никакъв метод, разясняват специалистите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР