Преди по-малко от час стана ясно, че малката коалиция на

...
Преди по-малко от час стана ясно, че малката коалиция на
Коментари Харесай

ОП официално за развода с "Атака": Водят системна война

Преди по-малко от час стана ясно, че дребната коалиция на "Обединените патриоти " публично се разпада. Непосредствено по-късно водачът на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер Красимир Каракачанов разкри за какво се е стигнало до развода сред партията му, НФСБ и "Атака ".

Сега от "Обединени патриоти " излязоха с публична декларация.

Ето какво написа в нея (публикуваме декларацията без редакторска намеса):

ДЕКЛАРАЦИЯ НА партиите от КП “Обединени патриоти “

На извършена среща през днешния ден, 25.07.2019 година партиите от КП “Обединени патриоти “, а точно: НФСБ, ВМРО-БНД, Средна европейска класа и СПС „ Защита “ установяваха следните обстоятелства:

- Повече от година управлението на Политическа партия „ Атака “ води систематична война против единството на патриотичните сили посредством непрекъснати офанзиви и оскърбителен акции против сътрудниците си от КП “Обединени патриоти “, с което минимизира въздействието на обединението и дискредитира облика й пред обществото;

- С дейностите си в границите на съдружния съвет с ГЕРБ и в работата на Парламента нейните представители блокират опитите да бъде извършен спор и реализирани дейности по основни политики от значимост за гласоподавателите на ОП;

- Представителите на „ Атака “ саботират редовно работата на Съвета на коалиция „ Обединени патриоти “ и парламентарната група, като по този метод вършат невероятно нейното действително функциониране;

- Изявленията на Волен Сидеров, ръководител на Политическа партия „ Атака “ в поддръжка на циганските безобразия, както и за стратегическо доближаване с Република Турция, чийто президент недвусмислено декларира искания към изконни български територии, приказват за съществено идеологическо отдалечаване от платформата, с която бе основана КП “Обединени патриоти “;

- Към всичко това следва да прибавим отвращение освен за политически разговор с сътрудниците в обединението, само че и за обикновено човешко другарство от страна на управлението на Политическа партия „ Атака “, самоизолация на нейните представители и постоянно недопустимо за обществото държание.

Всичко това води партиите, подписали актуалната декларация, до извода, че Политическа партия „ Атака “ от дълго време не е част от обединението и патриотичното пространство като цяло. Очевидно в “Обединени патриоти “ нейните представители са видели късмет за политическо оцеляване в миг, в който партията им сама не би могла да прескочи бариерата за 44-то Народно заседание, а след изборите следват единствено личните си ползи.

За нас, представителите на НФСБ, ВМРО-БНД, СЕК и СПС „ Защита “ единството на патриотите продължава да бъде идея! С актуалната декларация разгласяваме запазването на коалиция “Обединени патриоти “ без самоизключилата се Политическа партия „ Атака “. С подписан анекс към съдружното съглашение се декларира устойчивостта на обединението и желанието й да продължи осъществяването на целите, с които се яви на изборите през 2017 година и които откриха място в съглашението за ръководство с ГЕРБ и управническата стратегия.

Оставаме отворени за съдействие с други патриотични обединения, както и с членове и симпатизанти на Политическа партия „ Атака “, които не споделят водената от управлението на партията политика. Всички те ще бъдат признати като съидейници, а гражданската им сила - оползотворена за отбрана на националните ползи и богатството на Родината!

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР