„Преди по-малко от час приехме единствено и само гласуване с

...
„Преди по-малко от час приехме единствено и само гласуване с
Коментари Харесай

ГЕРБ пак сезира КС: Сега за машинното гласуване

„ Преди по-малко от час приехме само и единствено гласоподаване с машини със секции с над 300 гласоподаватели. Това важи както за България, по този начин и за чужбина. Считаме, че по този метод се лишава правото на българските жители по Конституция да изразят своят избор и ще предизвикваме тъжба за противоконституционност на това решение в Конституционен съд “, съобщи шефката на парламентарната група Десислава Атанасова.

„ Днес се одобряват решения с по-малко от 88 гласа, колкото е належащо за какъвто и да е акт на Народното събрание “, добави тя.

Бившата председателка на Народното събрание, която в последно време изнася речи с извънредно жарък звук отсече:

„ Днес беше отнето правото на глас на 73-те % жители, които гласоподават с хартиена бюлетина. Ние призовахме неведнъж да остане и хартиената бюлетина. На машина на никое място в Европа не се гласоподава. В Германия Конституционният съд анулира машинното гласоподаване. Какво се случва, в случай че изгасне токът или се скапе машината “, попита тя.

„ Ние ще записваме нарушаванията на процедурите на въпросните политически сили, ще стоим тук до края на този парламент “, безапелационен бе Тома Биков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР