Преди пандемията от коронавирус милиони хора прекарваха една трета от

...
Преди пандемията от коронавирус милиони хора прекарваха една трета от
Коментари Харесай

Край на работата от офис? Ето как коронавирусът може да промени трайно работните ни навици

Преди пандемията от ковид милиони хора прекарваха една трета от живота си в офиси. Заради карантината обаче съвсем половината английски чиновници започнаха да работят от у дома. Според някои компании това ще бъде нашето бъдеще даже след COVID-19 , предава NOVA по информация от Би Би Си и БГНЕС.

„ Идеята за слагане на 7 000 души в една постройка може да остане в предишното “, споделя изпълнителният шеф на Barclays Bank. Шефът на Morgan Stanley разгласи, че банката му е подготвена да се отърве от непотребните парцели. А английският предприемач Мартин Сорел твърди, че 35-те милиона паунда, които харчи за скъпи офиси, е по-добре да бъдат вложени в чиновници.

Вижте тук странните специалности, за които не сте предполагали, че съществуват >>>

 работа сътрудници тиймбилдинг iStock

Дните в офиса в нормалния смисъл са преброени, споделя Брус Дейзли, създател на известната книга „ Радостта от работата “. „ За страдание може да имаме сантиментални усеща към това, само че имам вяра, че офисът в настоящето му схващане, по всяка възможност е нещо от предишното “, съобщи Дейзли в изявление за Би Би Си.

„ Онзи ден разговарях със чиновник на една от водещите медии “, добави специалистът. „ Той сподели, че по-рано 1400 души идвали всекидневно в кабинетите си. През последните два месеца този брой е понижен до 30, само че това не се е отразило на резултата. “

От своя страна проф. Андре Спайсър от Лондонската бизнес школа „ Джон Кас” счита, че е рано да се сбогуваме с кабинетите. Той предвижда внезапно понижаване на работното време, прекарано в офиси, само че е убеден, че работата в офиса като събитие няма да изчезне. Според него чиновниците, работещи отдалечено, е по-малко евентуално да бъдат нараснали - те са по-малко забележими. И поради идната криза, мнозина ще желаят да се виждат с шефовете.

„ По време на икономическа рецесия хората са изключително склонни да мислят: би трябвало да си на работното място, шефът би трябвало да ме вижда непрекъснато “, счита Спайсър. И добавя, че топ мениджърите непрекъснато ще работят в офисите, а елементарните чиновници ще се появяват един път или два пъти седмично, с цел да виждат шефовете.

Twitter към този момент опитва с сходен модел - корпорацията разреши на всички чиновници да работят от разстояние за неопределен срок, само че остави офисите отворени.

 работа офис ковид iStock

Домашната работа не е нищо ново. През последните десетилетия от ден на ден компании пестят от наем, като пращат чиновниците в хоум офис или наемайки по-евтини работни места вместо офиси. „ Мисля, че спестяването е значим стимул”, споделя професор Спайсър. „ Много компании ще решат: харчим доста пари за наем, дано работим повече от вкъщи. Това към този момент е почнало да се случва “.

Няколко съвета, в случай че желаете да промените специалността си, само че ви е боязън >>>

Много от нас към този момент са изпитали преимуществата и минусите на работата отвън офиса. Очевиден плюс: не губите време за път. Очевиден минус: по-малко връзка с сътрудниците. Но някои промени засягат самите основи на нашата еднаквост.

„ Мисля, че губим доста и би трябвало да съжаляваме за това “, споделя Люси Келоуей, създател на няколко документални и художествени книги за хората, работещи в офис. „ Основното е, че офисът основава чувство за смисъла на нашата работа. Да останем сами с преносимия компютър през огромна част от работата ни - дано бъдем почтени - може да наподобява безсмислено. “

Най-лесният метод да се уверите, че вашата активност има смисъл, е да седите обградени от хора, които вършат едно и също нещо, добави Келоуей. Офисът ни привиква към избран ред и разнообразява живота.

„ Когато стигнете до такава степен, вие ставате друг човек “ , сподели тя в изявление за Би Би Си. „ Това е по този начин, само че персонално аз в действителност съм изтощена да се бродя из къщата от заран до вечер. Искам да си сменя облеклата, да отида в офиса, да видя разнообразни хора, някои от които ще станат мои другари за цялостен живот и ще се смеем доста. “

 работа работно място iStock

Но професор Спайсър цитира резултатите от изследването, съгласно което хората работят по-продуктивно и се усещат по-удовлетворени от живота си, когато се трудят отвкъщи - на първо място тъй като се освобождават от шофирането до работа и назад, камшик за жителите на огромните градове.

Как да заобичаш работата си (или най-малко да я мразиш по-малко) >>>

От друга страна, някои респонденти споделят, че се усещат „ в заточение “ вкъщи и нямат персонални контакти с управлението.
 По-силна кожа през днешния ден. По-устойчива на стареене на следващия ден Edna предлага По-силна кожа през днешния ден. По-устойчива на стареене на следващия ден
„ Да привлекат погледа на шефа за някои хора е главното нещо в живота. Когато някой различен го прави вместо тях, те изпитват безпокойствие и паника. В това е минусът на отдалечена работа на чиновниците и мениджърите “, акцентира професорът.

Изброявайки минусите на работата вкъщи, той означи, че се основава неравноправие на опциите сред жителите на просторни и тесни домове и сред мъже и дами.

„ В академичната област, където работя, броят на изявленията в списанията, които са основани от дами, към този момент е намалял фрапантно “, споделя той. „ Очевидната причина е, че дамите, които са у дома, се занимават повече с децата и семейството. “

Младите чиновници няма да могат да се поучат от опита на по-старите, неофициалните диалози ще останат в предишното, по време на което се родиха толкоз доста положителни хрумвания , съжалява Брус Дейзли, създател на „ Радостта от работата “.

 работа колежки iStock

„ Ако не се намерения за това съответно, фирмите и офисите ще се отърват от доста прелестни неща, които са създали работата креативна и продуктивна “, споделя той.

Как общително да кажеш на сътрудниците си, че не са прави >>>
 image2_16x9.png EDNA ОБ(Л)ИЧА: Спиралата е новото червило!? (6 страхотни комплекта ПОД 40 ЛЕВА) На фокус
Сега множеството английски офис служащи са принудени да работят от у дома. След завръщането им държавното управление предлага работа на смени, тъй че по-малко хора да бъдат по едно и също време в стаята , като провеждат еднопосочно напредване сред избрани точки на офиса, носят си обяд вместо да вървят в столовата и съблюдават отдалеченост от два метра.

Но без значение дали работата от разстояние се трансформира във краткотрайно събитие, или остава с нас вечно, на мнозина към този момент им липсва живота в офиса.

„ Беше всекидневно да се скараме на бизнес срещи. Но, Боже мой, по какъв начин желая да седнал съм на същинска маса с същински хора и паница с бисквитки! “ , споделя Люси Келоуей.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР