Преди осем години, преди президентските избори през 2016 г. Джей

...
Преди осем години, преди президентските избори през 2016 г. Джей
Коментари Харесай

Тръмп обяви сенатор Джей Ди Ванс за своя кандидат за вицепрезидент

Преди осем години, преди президентските избори през 2016 година Джей Ди Ванс беше изострен критик на Доналд Тръмп. Публично той назова претендента за президент на Републиканската партия " глупак " и сподели, че е " недопустим ". В частни диалози той даже го съпостави с Адолф Хитлер.
 
Но по времето, когато някогашният президент предложи на Ванс да бъде негов сътрудник, роденият в Охайо политик се беше трансформирал в един от най-яростните бранители на Тръмп, който застава до него даже когато други високопоставени републиканци отхвърлиха да го създадат. Трансформацията на Джеймс Дейвид Ванс - от самоопределящ се като " в никакъв случай не съм бил тръмпист " до корав лоялист - го прави относително необикновена фигура във вътрешния кръг на Тръмп.
 
Демократите и даже някои републиканци се питат дали Ванс, който в този момент е сенатор от Охайо, се управлява повече от опортюнизъм, в сравнение с от идеология. Но Тръмп, който оцеля след опит за ликвидиране на избирателен протест в Пенсилвания в събота, както и доста от неговите съветници считат, че трансформацията му е същинска.
 
Те показват, че политическите убеждения на Ванс - които смесват изолационизъм с стопански популизъм - съответстват с тези на Тръмп и слагат и двамата мъже в несъгласие със остарялата армия в Републиканската партия, където външнополитическите ястреби и евангелистите на свободния пазар към момента имат въздействие.
 
Сенаторът републиканец Джон Барасо от Уайоминг, който Ванс дефинира като собствен наставник, съобщи пред Ройтерс, че Ванс е трансформирал възгледите си за Тръмп, тъй като " е видял триумфите, които президентът Тръмп като президент донесе на страната ".
 
По-специално, отявленото опълчване на Ванс против американската помощ за Украйна във войната й с Русия е зарадвало най-вече консервативните съдружници на Тръмп, даже и да е разстроило някои сътрудници сенатори.
 
" Той схваща какво цели Тръмп и за разлика от останалата част от Републиканската партия във Вашингтон, се съгласява с него ", съобщи пред Ройтерс консервативният коментатор Тъкър Карлсън, неприкрит последовател на Ванс.
 
Ванс, на 39 години, е роден в безпаричен дом в южната част на Охайо. Изборът му може да помогне за усилване на акцията на Тръмп в така наречен Ръждив пояс в конкуренция, която ще бъде избрана от гласоподавателите в няколко щата, в които се води борбата, в това число близката Пенсилвания и Мичиган, макар че консервативните му възгледи могат да бъдат отблъскващи за умерените гласоподаватели.
 
След като служи в морската пехота, посещава юридическия факултет на Йейл и работи като вложител, който дава капитал на компании с висок капацитет за напредък в подмяна на дялово присъединяване в Сан Франциско, Ванс се издига до национална популярност с помощта на книгата си от 2016 година " Провинциална елегия " ( " Hillbilly Elegy " ).
 
В нея той изследва социално-икономическите проблеми, с които се сблъсква в родния си град, и се пробва да изясни известността на Тръмп измежду обеднелите бели американци пред читателите. Той беше остро сериозен към Тръмп, както обществено, по този начин и в частен проект, през 2016 година и по време на началните стадии от ръководството му 2017-2021 година
 
" Вървя напред-назад сред това да мисля, че Тръмп е безсрамен гъз като Никсън, който не би бил толкоз неприятен (а може би даже да се окаже полезен) или че той е американският Хитлер ", написа той на собствен помощник във Facebook през 2016 година
 
Когато коментарът му за Хитлер беше обявен за първи път, през 2022 година представител не го оспори, само че съобщи, че той към този момент не съставлява възгледите на Ванс. По времето, когато Ванс се кандидатира за Сената през 2022 година, демонстрациите му на преданост - които включваха омаловажаване на нападението от 6 януари 2021 година на Капитолия на Съединени американски щати от поддръжници на Тръмп - бяха задоволителни, с цел да получат мечтаната поддръжка на някогашния президент.
 
Тръмп му оказа помощ да надделее в оспорваните първоначални избори. В изявленията за медиите Ванс съобщи, че не е имало миг " Еврика ", който е трансформирал възгледите му за Тръмп. По-скоро той последователно осъзнал, че опозицията му против някогашния президент се корени по-скоро в стила, в сравнение с в същността.
 
Например, той се съгласи с изказванията на Тръмп, че свободната търговия е унищожила междинната част на Америка, като е смазала локалното произвеждане и че водачите на страната прекомерно бързо се включват в непознати войни. " Позволих си да се съсредоточа толкоз доста върху стилистичния детайл на Тръмп, че изцяло подцених метода, по който той всъщност оферираше нещо доста друго във връзка с външната политика, търговията, имиграцията ", споделя Ванс пред " Ню Йорк таймс " през юни.
 
Ройтерс отбелязва, че преди Ванс да откри връзка с някогашния президент, той се сближава с най-големия наследник на Тръмп, Доналд Тръмп младши, съгласно няколко души, осведомени с техните връзки. Ванс за пръв път привлякъл вниманието на Тръмп-младши, когато се противопоставил на помощта за Украйна по време на първичните избори за Сенат в Охайо през 2022 година, съгласно един от тези хора, позиция, която го слага в несъгласие с другите републиканци в конкуренцията.
 
Личните връзки на Ванс с Тръмп се развили в по-голямата си част по време на първичните избори за президент на Републиканската партия по-рано тази година, споделя този човек. Решението на Ванс да поддържа Тръмп през януари 2023 година, много преди някои други евентуални претенденти за вицепрезидентския пост, послужило като значима проява на преданост, добави този източник.
 
Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР