Преди около вече век в САЩ настъпва Сухия режим. Но

...
Преди около вече век в САЩ настъпва Сухия режим. Но
Коментари Харесай

Last Word - семпъл, но перфектен коктейл, който ще ни остави без думи

Преди към към този момент век в Съединени американски щати настава Сухия режим. Но малко преди този момент - и по-точно през 1915 година, е основана една от най-успешните питиета през този интервал. И това е Last Word, дело евентуално на барман на име Франк Фогърти и сервиран за първи път в Detroit Athletic Club.
 Коктейл ли е или десерт - италианците и тяхното Sgroppino
Коктейл ли е или десерт - италианците и тяхното Sgroppino

Просеко, сорбе... и още нещо

Първоначално коктейлът не се оказва изключително резистентен на времето и въпреки че през 1951 година е включен в книгата на Тед Сосие Bottoms Up, след Втората международна война е много позабравен.

След десетилетия в забвение, The Last Word е съживен, с помощта на Мъри Стенсън от Zig Zag Café в Сиатъл. Открива го в книгата и стартира да го подготвя за клиентите си. Не след дълго коктейлът към този момент е постоянно срещан в питейните заведения в цялата страна и харесван поради опияняващия си баланс от сладки, кисели и билкови нотки.

Познавачите биха споделили, че The Last Word е един от най-перфектните коктейли. Но както постоянно се случва с класиките, барманите към този момент са основали няколко негови вариации. Най-популярните включват бърбън като главен алкохол - по този начин известният коктейл The Paper Plane, както и мескал, който пък придава по-земен, лют усет.

И без значение дали залагаме на класиката или избираме вариациите, едно е несъмнено: The Last Word е заслужил името си точно тъй като е задоволително добър, с цел да ни остави без думи. Ето по какъв начин да си го приготвим по класическата рецепта съгласно Liquor.

Какво ни би трябвало
22 мл джин 22 мл зелен шартрьоз 22 мл ликьор мараскино 22 мл сок от лайм коктейлна череша за декорация (по желание)  Кой е съвършеният коктейл за есента
Кой е съвършеният коктейл за есента

Ето какво ще пием през студените месеци

Какво ги вършим

Равните елементи от всички съставки прибавяме в шейкър с лед и разклащаме, до момента в който се охладят добре. Прецеждаме в охладена висока чаша. Накрая по избор гарнираме с коктейлна череша.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР