Преди около месец известният в Дупница стоматолог д-р Владимир Карастоянов

...
Преди около месец известният в Дупница стоматолог д-р Владимир Карастоянов
Коментари Харесай

Осъдените на убийството на Отвертката лекари проговориха

Преди към месец известният в Дупница стоматолог доктор Владимир Карастоянов и двамата му синове, единият от които лекарят Николай Карастоянов, получиха общо 37 година затвор за съзнателно ликвидиране . Съдът ги призна за отговорни, макар че са защитавали своята щерка, внучка и племенница.

47-годишният анестезиолог доктор Николай Карастоянов получи най-тежката присъда - 15 години затвор, като причинител на убийството. 40-годишният му брат Иван и 69-годишният им татко пък бяха наказани надлежно на 13 и 9 години затвор, като помагачи.

Случаят е от 2014 година, когато след сдърпване в заведение в Дупница издъхва Николай Радев. От самото начало на процеса отбраната на лекарите пледира неизбежна защита. Близките на Радев обаче са безапелационни, че става въпрос за съзнателно ликвидиране.

Вечерта на 11 март 2014 година 19-годишната тогава Владимира Карастоянова вечеря с другарка в заведение, когато влиза Отвертката.

„ Влезе с неприлични жестове към мен, с обиди, крещеше пред всички в заведението, че няма да си потегли от това място здрава”, описа през днешния ден Владимира пред Нова телевизия.

Тя акцентира, че е била подлагана на непрекъснат тормоз от Радев в продължение на две години. Запознали се във Фейсбук. Имали къса преписка. Предложил й интимни връзки, само че тя отказала.

„ Може би това го подразни и стартира да демонстрира експанзия. В началото се стартира с обидни думи, закани. След това е имало случаи, в които ме е дърпал за косата в дискотека. Лятото се е случвало в басейна до парка да ме тегли по земята, да се прибирам с кървящи рани . Удрял ме е, лицето ми даже съм имала синини, ръцете и краката, те са били безчет доста такива случаи, в квартални кафенета, в центъра, в нощните заведения. Охраната се обръщаше на другата страна”, описа още Владимира, която също е стоматолог, само че след случая се постанова да лежи в психиатрия за известно време.

По подигравка на ориста дядото ѝ - доктор Владимир Карастоянов, е вещото лице, с помощта на чиито експертизи по-рано са наказани близки до Братя Галеви, измежду които и убитият Николай Радев.

„ Познавам го още от началото на неговата кариера в групировката. Той беше извънредно нападателен и прочут в самата група. Те се бояха от неговата свирепост и настъпателност . Изявяваше се като правоприемник след неналичието на Братя Галеви да извършва техните функционалности. Аз затънах в обсега на тези хора тъй като дълги години бях експерт по безкрайните побоища на тази формация. И започнаха случаите с моето семейство, освен върху Владимира,тероризираха дребния ми наследник Иван, по мен плюеха, псуваха”, описа стоматологът.

А Владимира добави:

„ Дядо ми стартира да подава сигнали до полицията и прокуратурата, само че резултат нямаше никакъв. Той продължи да ме тормози и да заплашва. Буквално не бях излизала от месеци, когато се случи случаят. Аз желаех просто да си потегли от заведението, в доста случаи не съм си тръгвала здрава, споделих му, че не желая да беседвам с него и желая да си потегли. Той не ме пусна, сподели да извикам татко ми. Аз звъннах на татко ми, просто да пристигна да ме прибере, не да се сбие с него”.

Самият доктор Владимир Карастоянов пък си спомни:

„ Тя ми звънна и сподели: „ Тате имам огромен проблем, ела бързо. Сигурно за към две минути съм отишъл там, с цел да я защитя. Нещата се развиха по-бързо в сравнение с аз чаках, тъй като Николай Радев ме причака още на паркинга на въпросното заведение. Зарита колата и стартира да ме наскърбява с думи, които няма по какъв начин да кажа по малкия екран. Помолих го да не се занимава повече с щерка ми, да я остави на мира, изобщо да не се занимава с нашето семейство. Той продължи да ни наскърбява, несъмнено 10-тина минути ".

Когато идва и дядото Отвертката стартира да го ругае и него, наричайки го с отвратителни имена.

"Баща ми е прочут доктор, ортодонт, с известност, на 70 години, това подейства ужасно унизително. И видях, че нещо проблясва в ръката му и знаейки какъв му е прякора и по какъв начин работи, тъй като съм виждал доста хора, пребити от него в болничното заведение, нормално намушкани от него с шило или отвертка, за това му споделят Отверката. Просто стихийно се понесох към него и се спънахме и паднахме във витрината . Прободох се. Буквално замръзнахме, видях, че има доста стъкла, паднал човек в кръв. Рефлексно като доктор го подвигнах и го избутах надалеч от нас. И взехме решение да си тръгваме, тъй като го видях, че приказва по телефона с негови другари и чаках, че в случай че извика някой от бандата, ситуацията щеше да ни стане доста лошо”, описа още бащата.

Владимира добави, че Радев станал на крайници и тръгнал към колата. Минути по-късно татко й е извикан по неотложност в болничното заведение поради потърпевш при сборичкване.

„ Аз споделих да потърсят различен сътрудник, тъй като съм взел участие в случая, само че той до момента в който пристигна и му оказах най-необходимата първа помощ. Хванахме венозен източник, започнах вливания, събраха се екип хирурзи ", добави доктор Карастоянов.

Екип от експерти не съумява да избави Николай Радев и той умира няколко часа след случая. Причината е дълбока прорезна рана в черния дроб . А съдебномедицинската експертиза, направена от едни от най-хубавите специалисти в България, е безапелационна, че смъртоносната рана е от нож.

Лекарите обаче настояват, че не са носили нож в себе си. Такъв не е открит и на мястото на случая. Намерено е шило, без следи от лекарите по него. Въпреки това, те са наказани като убийци. А околните на Отвертката желаят даже по-тежки присъди.

Ще желаеме по-високи присъди . Трябва малко по-сериозни санкции, би трябвало това общество да види, че има по-сериозни закони, че са за всички тези закони”, съобщи Иван Радев – брат на Николай Радев.

Делото ще се гледа на втора инстанция от Апелативния съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР