Преди около една година официално сигнализирахме обществеността и всички възможни

...
Преди около една година официално сигнализирахме обществеността и всички възможни
Коментари Харесай

Ръководството на Спартак 1918 подкрепи феновете в битката за връщане на имотите на клуба!

" Преди към една година публично сигнализирахме обществеността и всички вероятни институции със станалия печално прочут проблем с Футболен клуб „ Спартак “ – Варна.



Известно е, че през 2006 година, с решение на Общински съвет – Варна, беше основан Спортен комплекс „ Спартак ” АД, с цел да устоя финансово ФК „ Спартак ” и да стопанисва спортната база. За задачата Общината взе участие в основаното сдружение с апортна вноска, в която с изключение на стадион „ Спартак “, с прилежащите територии, бяха включени и други значими недвижими парцели в града. Така, на процедура отдадените общински парцели минаха в частни ръце и тези в началото прокламирани хрумвания не се реализираха. В момента мажоритарният притежател на Семеен кодекс „ Спартак “ АД – „ Инжстрой “ употребява парцелите за свои комерсиални цели. В резултат на това футболната база на „ Спартак “ е в окаяно положение, тъй като не се поддържа, а футболният клуб не може да действа обикновено. През тези години на няколко пъти е уведомявана Община Варна за зародилия публичен проблем. Казус, в който жестоко е нарушен публичния интерес, за сметка на частни корпоративни ползи. За това преди година, с публични писма, призовахме Министър-председателя на Република България, Министъра на младежта и спорта, Омбудсмана на Република България, Председателя на Държавна организация за протекция на детето, Кмета на Община Варна, Председателя на Общински съвет - гр. Варна да вземат съответно отношение по случая. Този апел беше подсилен от  Обединени спортни клубове „ ЖСК-Спартак ” – Варна, Асоциацията на ветераните спортисти, деятели и спортни съдии във Варна и от Клуба на ветераните на ФК „ Спартак ” – Варна, както и от над 800 родители и близки на децата от детско-юношеската школа на клуба. 

Писмените отговори от тези институции, които получихме не дадоха стремежи резултат. В разследване на това базата на футболния клуб към този момент е тотално занемарена и не разрешава провеждането на каквито и да е публични надпревари и подготвителни занимания. Това провокира справедливото неодобрение на многочислените почитатели на „ Спартак “ и на цялата спортна общност във Варна.

През всичките тези години се натрапва усещането, че институциите във Варна, които ръководят града – кметът и общинският съвет съзнателно бездействат или напряко пречат на развиването на ФК „ Спартак “, с цел да пазят частните ползи на мажоритарния притежател на Спортен комплекс „ Спартак “.

Ние, като управление на футболния клуб, отговорно заявяваме, че за актуалното състезание успяхме да намерим съществени евентуални финансови вложители, само че още веднъж не срещнахме схващане от страна на виновните фактори в град Варна. 

Не можем да чакаме повече! За това, изрично заявяваме, че изцяло поддържаме и заставаме твърдо зад подхванатата самодейност на почитателите на „ Спартак “, които безкористно поддържат футболния клуб, признават и почитат близо 100-годишната история на „ Спартак “. В тази самодейност се включиха и доста известни футболни персони, както и разнообразни спортни организации! 

Трябва да се откри метод, спортната база на футболния клуб – стадион „ Спартак ”, с прилежащите територии, състезателен комплекс „ Локомотив ”, който постоянно се е употребявал от детско-юношеската школа, както и всички други парцели, които бяха предопределени за издръжката на ФК „ Спартак “ да станат още веднъж общинска благосъстоятелност и по-късно да бъдат отдадени дълготрайно и безплатно на футболния клуб. Така ще се основат нужните условия за обезпечаване на финансиране и по-добро бъдеще на футболния клуб.

Управителен съвет на ФК " Спартак 1918 "   

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР