Преди обявяването на новите функции с изкуствен интелект в iOS

...
Преди обявяването на новите функции с изкуствен интелект в iOS
Коментари Харесай

Експерти откриха следи от тестване на изкуствен интелект в „прясната“ бета версия на iOS 17.4 на Apple

Преди оповестяването на новите функционалности с изкуствен интелект в iOS 18, което се чака да се случи през юни, Apple ускорява научноизследователската и развойната активност в тази област. След като са анализирали кода на „ прясната “ бета версия на iOS 17.4, специалисти са разкрили опити за консолидиране на огромните езикови модели на Apple в екосистемата на iOS, изключително в приложения като Messages и гласовия помощник Siri.

В кода на бета версията на iOS 17.4 е била открита нова рамка SiriSummarisation, която съставлява частен интерфейс за работа с API ChatGPT на OpenAI

Това подсказва, че Apple интензивно употребява външни запаси, с цел да усъвършенства личните си разработки в региона на изкуствения разсъдък. Забележително е, че систематичните поръчки в границите на SiriSummarisation включват команди като „ апелирам, направете обобщение “ и „ апелирам, отговорете на тези въпроси “. Това демонстрира евентуалната дарба на Siri да обработва и интерпретира автоматизирано текстови данни.

Особено внимание в нововъведенията на Apple заслужава консолидираното на изкуствен интелект в приложението Messages (Съобщения)

Очаква се системата да може да проучва входящите SMS и iMessage известия. След това тя ще предлага на потребителя най-подходящите дейности въз основа на подтекста на известието. Това може да включва отговор на известие, увещание, позвъняване или даже опазване на контакт. Ключовото тук е високата акуратност и убеденост на системата в препоръчаните дейности, оценени по канара от 0 до 1.

Трябва да се означи, че е малко евентуално Apple да употребява моделите на OpenAI непосредствено в iOS 18. По-скоро тези модели служат като пример за сравняване и тестване на личните разработки на Apple. Например, рамката SiriSummarisation може да извършва функционалности за обобщаване, като употребява ИИ-модели, работещи непосредствено на устройството. Това акцентира уговорката на Apple към неприкосновеността на персоналния живот на потребителите и сигурността на данните при работа с ИИ.

Анализът на кода на iOS 17.4 разкри тестването на четири разнообразни ИИ-модела на Apple в допълнение към SiriSummarisation

Сред тях е и вътрешният модел на Apple за изкуствен интелект, наименуван Ajax, който беше упоменат по-рано от Bloomberg. Документацията разкрива две версии на AjaxGPT. Една, която работи непосредствено на устройството, и една, която не работи. Това подсказва, че методът на Apple към обработката на потребителски данни е разнороден. Освен това в кода се загатват ChatGPT и FLAN-T5, което подсказва, че изследователските старания на Apple в тази област са огромни.

Apple работи интензивно по консолидираното на огромни езикови модели в iOS. Целта е основаването на лична, неповторима операционна система с изкуствен интелект. За това свидетелства паралелното създаване на лични модели за изкуствен интелект и сравняването на резултатите им със съществуващи модели като ChatGPT и FLAN-T5.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР