Преди обявяването на номинацията на Мария Габриел за премиер, тя

...
Преди обявяването на номинацията на Мария Габриел за премиер, тя
Коментари Харесай

Галъп: Нови избори? Същите резултати


Преди оповестяването на номинацията на Мария Габриел за министър председател, тя се употребява със относително добър рейтинг, въпреки и да е прекомерно надалеч от най-хубавите позиции по доверие, регистрират от „ Галъп интернешънъл болкан “ в последното си проучване, оповестено през днешния ден.

Според социолозите изборите не са оставили обществото с ясно чувство, че са били почтени. Ако в този момент още веднъж има предварителен избор, резултатът би бил подобен, а губещите може да продължат да губят.

28,5% от хората се затрудняват да отговорят изрично на въпроса какво държавно управление да се сътвори, което, съгласно социолозите, е симптоматично за публичния климат в страната.

Опцията „ най-добре е да се сформира държавно управление, в което под някаква форма да си сътрудничат и да се поддържат ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ “ събира аналогична поддръжка – 28 на 100, а съгласно близо 23%, най-добре е да има нови предварителни парламентарни избори.

Българите не са уверени, че изборите на 2-ри април са били свободни и почтени. 35% одобряват, че са били такива, само че 37,4% са на противоположното мнение, регистрират от „ Галъп “ и допълват, че в случай че в този момент имаше избори, те евентуално биха посочили подобен резултат с последните.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР