Преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след

...
Преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след
Коментари Харесай

Жегите идват с астрономическото лято, дъждът остава до края на юни

Преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали временен дъжд, тук-там съпроводен с гръмотевици. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 18 и 23 градуса.
Около крайбрежието ще е слънчево в първата половина на деня. В ранния следобяд облачността ще се усилва с възможност от бързопреминаващи пролетни превалявания, по южните крайбрежия с гръмотевици. Те ще са местни или както се споделя, „ на облак”. Температури - сред 20 и 22 градуса. Водата - 19-20 градуса с височина на вълните до към метър. По планините в идващите 2-3 дни температурите ще са ниски, а времето - бурно и рисково. В първите дни на тази седмица по най-високите елементи на масивите в Югозападна България и Стара планина ще прехвърчи даже сняг.
В хода на седмицата дневните температури бързо ще се покачат до естествените за сезона, сочи прогнозата.
Над Черно море обаче ще се оформи комплицирана циклонална система. Вторник и сряда в Западна България ще е умерено и съвсем без превалявания, до момента в който на изток облачността ще е по-често забележителна с валежи.
Към края на седмицата – от четвъртък до събота – Черноморският циклон ще се развие с превалявания и гръмотевични стихии. Ще има риск от градушки, изключително в Североизтока. В самия завършек на седмицата и началото на идната се чака по-стабилно време с по-скромни превалявания и с повече слънце.
Около началото на астрономическото лято на 21 юни температурите ще се покачат сензитивно. Първата сериозна гореща вълна към този момент обгръща Западна и Централна Европа. Ще се усети и по нашите географски ширини в първите дни на лятото.
Условия за превалявания с гръмотевични стихии обаче ще има до края на месеца. Те няма да са повсеместни, ще са местни, само че с повишението на следобедните температури бурите ще стават по-мощни и с заплаха от по-едри градушки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР