Преди обяд над източните райони облачността ще е значителна и

...
Преди обяд над източните райони облачността ще е значителна и
Коментари Харесай

Времето: Още един топъл ден

Преди обяд над източните региони облачността ще е забележителна и на обособени места към момента ще превали дъжд. Облаците ще се раздерат бързо от запад и към и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево. Вечерта от запад-северозапад ще стартира ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще проникне студен въздух и температурите едва ще се намалят. Максималните температури ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в София – 11.

В планините ще има променлива облачност, без основни превалявания. Ще духа мощен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 6, на 2000 метра - към 1 градус.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 12-15 градуса.

Продължителността на деня е 09,04 часа.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за декември и няма да се трансформира значително.

В петък още веднъж ще доминира слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се покачат, повече в планините и планинските региони. В западната част на Дунавската низина и тук-там в Горнотракийската равнина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10 градуса.

В събота облачността ще се усили и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, изключително в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са към и над 15 градуса. През нощта против неделя и в неделя от северозапад с увеличаване напразно ще нахлува леден въздух. Ще има и превалявания, най-вече от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг, само че до вечерта ще спрат.

През първата половина от идната седмица захлаждането ще продължи. Ще е прохладно, студено, ще превалява сняг, в понеделник и вторник в обособени региони от страната, към сряда - на повече места, основно в Южна България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР