Преди няколко седмици въоръжените сили на САЩ изпратиха в Украйна

...
Преди няколко седмици въоръжените сили на САЩ изпратиха в Украйна
Коментари Харесай

Анализатори: Прехвърлянето на американски оръжия от Израел в Украйна не променя правилата на играта

Преди няколко седмици въоръжените сили на Съединени американски щати изпратиха в Украйна оръжия, които бяха складирали в Израел за незабавна приложимост, заяви в извънредно изказване за Анадолската организация добре осведомен израелски източник.

" Американското съоръжение, което се съхраняваше в Израел, беше трансферирано на американските въоръжени сили (и по-късно на Украйна) преди няколко седмици по тяхно искане. " Израел е отказал да изпрати израелско оръжие на Украйна макар многократните претенции на украинското държавно управление. От началото на войната през февруари предходната година Израел се ограничи до изпращането на филантропично съоръжение за Украйна.

Според Нимрод Горен, началник на Mitvim - Израелския институт за районна външна политика, тази стъпка може да не съставлява толкоз огромна смяна, колкото наподобява на пръв взор.

" Говори се за американски оръжия, съхранявани в Израел. Те не са израелски оръжия и решението за прехвърлянето им е американско решение и не отразява израелската позиция. "

" Израел неведнъж е заявявал, че няма да доставя Украйна с оръжие и че ще се задоволи с филантропична помощ. Ето за какво, що се отнася до израелската позиция, не мисля, че тази стъпка съставлява смяна в разпоредбите на играта ", сподели той.

Според " Ню Йорк Таймс " в Украйна са трансферирани към 150 000 артилерийски снаряда от запасите в Израел.

Но Аркадий Мил-Ман, старши откривател и началник на съветската стратегия в Института за проучване на националната сигурност, съобщи пред Израелската радиотелевизионна корпорация: " Малко евентуално е руснаците да одобряват добре тази вест. Дори и през днешния ден Израел се въздържа да доставя нападателни оръжия на Украйна. Правейки това от намиращите се в страната ресурси, Израел несъзнателно поддържа Украйна ".

Той обаче означи, че " руснаците схващат, че това са американски муниции и че Израел няма доста благоприятни условия, когато е изправен пред разновидността за прекачване на американски оръжейни системи по света. Следователно това решение няма да повлияе уверено на израелско-руските връзки ".

Добри връзки с Путин

Очаква се израелската позиция да стане по-ясна по време на срещата на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна в базата " Рамщайн " в Германия, на която ще се разисква увеличението на военната помощ за Украйна.

В сряда Израелското радио и телевизия заяви, че в срещата ще взе участие почитан представител на израелското министерство на защитата.

" Дрор Шалом, шеф на Службата по военнополитически въпроси на израелското министерство на защитата, участваше в предходни срещи, само че този път срещата е доста по-важна, тъй като ще се разисква доставката на танкове и съвременно съоръжение за Украйна в подготовка за широкомащабната атака, която Русия ще стартира напролет, както чака Западът ", съобщи Израелското радио и телевизия.

" Израел, несъмнено, няма да окаже военна помощ, само че самото му присъединяване в срещата се чака да провокира яд в Москва ", се споделя още в известието.

Горен съобщи, че политическият център на Израел приказва гръмко за съветската инвазия в Украйна, до момента в който дясното крило е по-предпазливо.

" Нетаняху е в положителни връзки с (руския президент Владимир) Путин и желае да резервира тези връзки, а, както сподели израелският външен министър Ели Коен, в политиката на настоящето държавно управление ще се приказва по-малко за Украйна. "

" Хуманитарната помощ за Украйна може да продължи, като в същото време се понижи тонът на рецензиите към Русия спрямо рецензиите, които (бившият министър-председател Яир) Лапид отправяше към Москва ", споделя той.

Горен съобщи, че държавното управление на Нетаняху " сигурно ще се опита да бъде на страната на Съединените американски щати, само че по метод, който дава на Израел опция да маневрира в това отношение ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР