Преди няколко седмици журналистката от британския BuzzFeed Стефани Хоуп осъзнала,

...
Преди няколко седмици журналистката от британския BuzzFeed Стефани Хоуп осъзнала,
Коментари Харесай

Журналистка пи по 4 литра вода на ден и…

Преди няколко седмици журналистката от английския BuzzFeed Стефани Хоуп осъзнала, че пие единствено една чаша вода дневно.

Когато схванала, че нормата за нея е 10 пъти повече, момичето решило да компенсира неналичието на течност в тялото си. Тя решила да пие по близо 4 литра вода дневно в продължение на седмица.

Резултатите от опита я шокирали.

Когато човек е обезводнен, съществува риск от поява на обрив по кожата, промени в настроението, нарушение на работата на стомашно-чревния тракт, непрекъсната отмалялост и ниска успеваемост.

Първият ден цялостен за нея бил любопитен. Хоуп непрекъснато забравяла, че би трябвало да пие вода, също така ходила до тоалетна 12 пъти.
Снимка: BuzzFeed  Журналистка пи по 4 литра вода дневно и…

" След първия ден мога да кажа, че несъмнено би трябвало да задам напомняния на телефона си да пия вода. Освен това доста постоянно вървя до тоалетната, което е мнгоо неловко ", съобщи тя.

Според Стефани в края на опита животът ѝ просто се е обърнал на 180 градуса. Тя схванала какво е здравословен сън и акнето по лицето ѝ изчезна изцяло. Освен това приливът на сила, който британката изпитва в този момент, е нещо ново за нея.

С края на опита Хоуп почнала да пие единствено два литра вода, само че това към момента е няколко пъти повече от количеството, с което се задоволяваше преди, написа уеб сайтът Zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР