Преди няколко месеца Владимир Карамазов обяви завръщането си в трупата

...
Преди няколко месеца Владимир Карамазов обяви завръщането си в трупата
Коментари Харесай

С какво ново се е захванал Владо Карамазов

Преди няколко месеца Владимир Карамазов разгласи завръщането си в трупата на Народния спектакъл като щатен артист, откакто цели 15 години бе на свободна процедура.
 Владимир Карамазов и новината, че се връща като щатен артист в Народния спектакъл
Неочакваната вест на Владо Карамазов

С какво зарадва почитателите си артистът

В обществените си мрежи той показа, че през годините е получавал много оферти от шефовете, само че не ги е приемал, тъй като не е виждал да има забавна креативна посока както за актьорите, по този начин и за феновете. " Сега в театъра в действителност се случват неща, които за един артист са повече от прелестни. И желая да бъда част от тях ", написа  още през март.

Сега към този момент е ясно и кой е един от плановете на Народния спектакъл, който явно е развълнувал артиста и в който напълно скоро ще го забележим на сцена.

Новото премиерно зрелище е " Антихрист. Глави VIII, X, XI ". То е по романа от 1970 година на Емилиян Станев и както заглавието допуска, се концентрира върху три глави от творбата. В центъра на спектакъла е индивидът и са прегледани въпросите за трансформацията на човешката природа, за това какво се унищожава в нея през житейските тествания и какво се резервира у индивида от заложения му от бога облик.

Трябва да отбележим обаче, че " Антихрист. Глави VIII, X, XI " не подчертава върху канонични тези и не е теологично, а антропологично зрелище. Затова е и ориентирано към по-широка публика. Зрителите ще открият тематиките за високите желания и неистовата мощ на хората, както и за човешката природа, склонна към раздвояване. Зарядът от напрежение и конфликтност в действието също няма да липсва, както е и в романа на Емилиян Станев.

Творбата ще оживее на сцената с помощта на актьорите Владимир Карамазов, Надя Керанова и Александър Кънев. Тримата ще разкрият непредсказуемото освен в своите персонажи, само че и в поетиката на романа. Адаптацията за сцена и режисурата са дело на Стилиян Петров, сценографията и костюмите - на Никола Тороманов, а музиката - на Милен Кукошаров.
 „ Животът, въпреки и къс “ от Станислав Стратиев с премиера в Театрална работилница “Сфумато ”
Когато си млад и доверчив мечтател, само че излезеш от зоната си на комфорт

Лутанията и тестванията в „ Животът, въпреки и къс “

Премиерата на " Антихрист. Глави VIII, X, XI " е на 1 ноември от 19 ч. в Народен спектакъл " Иван Вазов ". Следващите дати за представлението са 2, 10, 24 ноември и 3, 19 и 30 декември, а повече информация за него има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР