Преди няколко месеца Столичният общински съвет осигури средства за инвестиции

...
Преди няколко месеца Столичният общински съвет осигури средства за инвестиции
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Осигурили сме инвестиции за 14 пъти повече тротоари в София. Работим и през уикендите

„ Преди няколко месеца Столичният общински съвет обезпечи средства за вложения за възобновяване на 14 пъти повече тротоари в столицата. 1/3 от средствата са предоставени за ръководство непосредствено на районните кметове като 70% от тях към този момент са сключили контракти с определени от тях строителни компании “.

Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

И добави, че работата по обновяването на тротоарите в цяла София не стопира и през уикенда.

„ Очаквам и останалите кметове да поемат своята отговорност към жителите и да се възползват от програмата допустимо най-скоро, с цел да подсигуряваме европейски образ на града ни. Столична община към този момент извършва програмата за тези улици, за които дава отговор тя според направеното систематизиране с кметове на региони “, сподели още Георгиев.

Той напомни, че програмата за създаване и ремонт на тротоари върви с цялостна мощ със стоплянето на времето. И демонстрира едни от първите резултати от нея на ул. „ Ген. Гурко “ и ул. „ Солунска “, както и на улицата пред 82 ОУ „ Васил Априлов ” в Горубляне. През уикенда продължава работата и на още 11 местоположения в регионите „ Младост ”, „ Люлин ”, „ Възраждане ”, „ Триадица ”, „ Овча купел ” и др. 
 Вече има стандарт за настилките и цветовете на тротоарите, с цел да няма импровизации.

 Друг тип от утвърдените настилки за тротоари.

„ За да няма " ремонт на ремонта " сме планували да бъдат назначени още хора, които да реализират надзор на място - 24 нови надзорници би трябвало да оказват помощ на районните кметове - по един отговорник на тяхно директно послушание за всеки столичен регион. Както знаете, в съвета одобрихме и квалифицираните от основния проектант Здравков стандарти за градска среда - т.е. къде какъв тип настилки, материали и цветове да се употребяват, с цел да няма импровизации. Те към този момент са наложителни за всички нови тротоари “, сподели още Георгиев.

Приоритетно се работи по най-често употребяваните направления в кварталите, които водят до градски превоз, учебни заведения и детски градини и здравни заведения.

„ Подготвяме и интерактивна карта, в която в действително време да се вкарват и наблюдават поръчките за поправки. Тя ще дава сведение за тротоарите в цяла София, които следва да бъдат актуализирани по нашата стратегия “, разгласи още шефът на общинския съвет.
 Интерактивна картаОще по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР