Преди няколко месеца разбрахме, че главният архитект на София е

...
Преди няколко месеца разбрахме, че главният архитект на София е
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Жива гора е превърната в поляна


„ Преди няколко месеца разбрахме, че основният проектант на София е издал виза за планиране на къпалнята „ Мария Луиза “. Преди три седмици пристигна от дирекция „ Зелена система “ писмо, че желаят да бъдат отстранени няколко дървета. Аз изпратих специалисти, те споделиха, че има 11 дървета – 5 изцяло изсъхнали бора и 6 саморасли в подпорна стена и стълбите на басейна. Издали сме позволение за премахването на тези дървета “.

Това изясни в предаването „ Лице в лице “ кметът на столичния регион „ Средец “ Трайчо Трайков във връзка изсечените дървета в Борисовата градина.

„ В разрешителното написа, че 48 часа преди осъществяването на сечта би трябвало да бъде известена районната администрация, с цел да участват там специалисти, дърветата да бъдат маркирани и да им се издаде превозен билет. Оказа се, че тези юнаци са влезнали през нощта на идващия ден. Минали са с екскаватор и камион през бариерата. Изсичат ги, дробят ги, а на идващия ден се оказва, че жива гора е превърната в поляна “, посочи районният кмет.

Снимка: bTV


Според него компанията, която е направила сечта, има подписани 6 контракта със Столична община за разчистване и сметосъбиране.

„ Оказва се също, че изсъхналите дървета, за които има позволение за сеч, даже не се били отстранени “, добави Трайчо Трайков.

„ Известно е, че има апетити нещо да строят там. По никакъв метод не им е разрешаване. Издадената им виза също не планува това. Призовах Столична община да им анулира договорите и да откри метод да си върне къпалнята, с цел да е на всички хора, а не частна “, акцентира районният кмет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР