Преди няколко месеца фенове и специалисти бяха напълно изненадани и

...
Преди няколко месеца фенове и специалисти бяха напълно изненадани и
Коментари Харесай

Президентът на WBC се отказа от създаването на супер-тежка категория

Преди няколко месеца почитатели и експерти бяха изцяло сюрпризирани и стъписани, откакто президента на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сюлайман съобщи, че неговата организация изследва концепцията за разделянето на тежка категория в две обособени дивизии.

Сюлейман разглеждаше концепцията да сътвори супер-тежка категория, която да бъде за боксьори, тежащи над 108 кг. Тази концепция пристигнала, откакто от WBC са останали обезпокоени от някои мачове в тежка категория, при които има голяма разлика в тежестта сред двамата боксьори.

Поставянето на този проект в деяние би основало повече проблеми, в сравнение с изгоди. Всъщност сходна концепция би блокирала възможна обединителна среща сред Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа, защото Уайлдър нормално тежи сред 97 и 104 кг, а Джошуа тежи сред 108 и 113 кг.

След като прегледал всичко, Сулайман съобщи, че няма метод разделянето да се случи заради голям брой аргументи.

"Започнахме пробна стратегия, в която анализирахме медицинския, психологическия и статистически аспект от нея. През 70-те и 80-те години имаше сходни промени в тежка категория, само че откакто прегледахме резултатите, открихме, че няма задоволително боксьори, които могат да влязат в супер-тежка категория ", съобщи Сулейман.

"Така че считам, че тежка категория не би трябвало да бъде променяна, тя е недосегаема. Вярно е, че има дуели, в които разликата в килограмите сред боксьорите е в действителност огромна... да вземем за пример Луис Ортиз бе по-тежък от Дионтей Уайлдър с 13 кг, само че също по този начин е истина, че Уайлдър въпреки всичко излезе като краен победител в тази среща ", приключи Сюлейман.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР