Преди няколко месеца бяхме тук и направихме първа копка на

...
Преди няколко месеца бяхме тук и направихме първа копка на
Коментари Харесай

Фандъкова: Започваме изграждането на нова улица, която ще подпомогне инфраструктурата за суперкомпютъра

Преди няколко месеца бяхме тук и направихме първа копка на постройката за суперкомпютъра. Днес към този момент виждаме първите резултати.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска по време на инспекция на построяването на постройката, в която ще се обитава суперкомпютъра на територията на София Тех парк, който е част от европейската мрежа EuroHPCJoint Undertaking.

"Вече е ясно, че точно науката и новите технологии ще спасят човечетсвото. Това е повода да съм доста горда, че тъкмо в София ще се обитава суперкомпютъра. Най-важното е, че всички - община, Министерски съвет, Министерства на стопанската система и финансите работихме дружно и успяхме да изградим този план, както и ще продължим да го развиваме ", сподели още тя.

Фандъкова разкри детайлности и за нов инфраструктурен план, който включва построяването на пътна връзка в региона на София Тех парк. "Ще създадем нова улица, която ще е успоредна на бул. "Цариградско шосе ". Тя ще се споделя улица северна и ще е дълга 900 метра, като ще има две платна в двете направления и ще се свърза с улица "Ген. Йордан Венедиков ". За тази инфраструктура бяха нужни средства в размер на 5 млн. лв. и ние ги поискахме от Министерски съвет, като най-вероятно още на следващия ден те ще ни бъдат отпуснати и ще можем да стартираме работа. Аз желая да благодаря на премиера Бойко Борисов по тази причина. Тепърва следва тази зона да се развие. Ще има и ново учебно заведение тук, като то също ще се възползва от новоизградената инфраструктура ", разкри кметът на София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР