Преди няколко дни станахме свидетели на любопитен куриоз с главно

...
Преди няколко дни станахме свидетели на любопитен куриоз с главно
Коментари Харесай

Нов куриоз: Канепи се израдва на победата си преди същинския край на мача

Преди няколко дни станахме очевидци на любопитен куриоз с основно настоящо лице Стефанос Циципас, който не разбра, че дуелът му против Беноа Пер към този момент е завършил и още веднъж застана на линията за посрещане, преди да се ориентира по реакциите на публиката, че развръзката на срещата е реалност. Днес обаче на корта се разигра тъкмо противоположната обстановка, откакто Кая Канепи побърза да се зарадва на триумфа си над международната номер две Арина Сабаленка, само че за нейно злощастие, напълно скоро осъзна, че краят на конфликта не е настъпил.

36-годишната естонка сподели изключителна игра в хода на срещата и успяваше да остане изцяло равностойна на намиращата се с над 100 места по-напред беларускиня. В последна сметка изходът на мача бе решен в тайбрек до 10 точки, където при резултат 8:7 в интерес на Канепи, Сабаленка изкара метри навън форхенда си и по този начин подари на съперничката си две следващи благоприятни условия за продобиване на мача.

След края на разиграването естонката подвигна победоносно ръце, усмихвайки се към своя щаб и отдъхвайки с облекчение, че е съумяла да измъкне триумфа в тази толкоз оспорвана среща, само че секунди по-късно осъзна, че дуелът към момента не е намерил своя край и би трябвало да завоюва още една точка, с цел да доближи успеха. Тогава последва нова непредизвикана неточност на беларускинята, която към този момент трансформира Канепи в сигурна четвъртфиналистка в Мелбърн.

Kanepi thought the match was over
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР