Преди няколко дни стана ясно, че един много специален (за

...
Преди няколко дни стана ясно, че един много специален (за
Коментари Харесай

Марк Хамил на 68 години

Преди няколко дни стана ясно, че един доста специфичен (за нас) холивудски артист отпразнува своя 68-и рожден ден. Марк Хамил, който познаваме и обичаме от незабравимите му функции в Star Wars, продължава да радва почитателите си с най-различни участия. Емблематичният труд на Джордж Лукас завоюва сърцата на милиони почитатели (около 19 милиона, в случай че би трябвало да вършим скромна информация в дебрите на Facebook), а Марк Хамил изигра една доста специфична роля в лицето на Люк Скайуокър.

Актьорът има шанса да участва в сърцата на цели 3 генерации. Не инцидентно имаше митинги пред дома му, когато съобщи, че ще се въздържи от присъединяване си в новата трилогия на Star Wars. Причина за разграничаването от франчайза идва от една друга горчива истина – Хамил не съумя да се осъществя в друго паметно заглавие в резултат на тази роля.

През 1983 година излезе последната част на първата трилогия. Филмовите критици бяха очаровани, някои актьори си потеглиха като милионери, други имаха опцията да изковат сериозна кариера във филмовата промишленост, а Марк Хамил стана жертва на своя личен гений. И в случай че Шон Бийн умира във всеки филм, кариерата на Марк Хамил умира със Star Wars. Или най-малко по този начин наподобява на пръв взор. Хамил има своите участия в разнообразни нискобюджетни заглавия, озвучава доста количество анимационни филми и дублира други европейски заглавия за американския пазар. Много постоянно на разнообразни кастинги получава и следния отговор: „ Не желаеме Люк Скайуокър в нашия филм. “.

Така кариерата му се разграничава доста с тази на Харисън Форд, само че това има и добра страна. Появата на анимационната поредност „ Батман “ разреши на още едно потомство подрасващи артисти да открият ентусиазъм. В тази роля се разкрива тъмната страна на Хамил. Появата на игралните филми даже носи нотка на отчаяние, тъй като Джак Никълсън няма същия глас. Озвучаването на разнообразни функции се трансформира в главно занятие за Хамил. Греховете остават за Холивуд и решението да не употребяват гения му за по-сериозни функции, само че както в музиката има реализатори като Готие с една единствена ария, по този начин става и с някои артисти. Една година след снимането на първия Star Wars, Хамил открива своята брачна половинка в зъболекарски кабинет. Залитането по актрисите е единствено краткотрайно прелъщение, тъй като рано или късно, по думите на Марк, двойката стартира да си бъде безумна конкуренция. Неговата партньорка Мерили Йорк въпреки това няма нищо общо с филмите, единствено с усмивката на Хамил. Следват три деца, които ще последват пътя на татко си и ще се отдават на творчеството.

Щом никой не желае да вижда познатото лице от трилогията на Лукас, Марк стартира озвучаването, само че не си мислете, че Жокерът е единственият персонаж, с който се занимава. Хобгоблинът (от Спайдърмен) също наследява характерна полуда и мил темперамент от артиста. Максимус от Фантастичната Четворка, Соломон Грънди, Тони Зукко, Спектър и още доста други злодеи от анимационните серии се трансформират в същински шедьовър.

Скоро видео игрите стартират да добиват от ден на ден известност. Героите оживяват и стартират да изпитват сериозна потребност от глас. Първата роля е Кристофър „ Маверик “ Блеър от Wing Commander Academy, следва и нещо още по-престижно в лицето на детектив Моузли от именитата поредност „ Gabriel Knight “, Уолвърийн и даже става повествовател в Call of Duty 2: Big Red One (играта излиза извънредно за Playstation). И както в миналото е казвал Горан Брегович: „ Талантът ще откри метод да се прояви, няма значение по какъв начин. “.

И макар всички тези функции, Хамил продължава да носи огромния щемпел на Star Wars. След като стана ясно, че Дисни най-сетне са намерили време, с цел да създадат новата трилогия, международната аудитория чака завръщането на своя първи джедай. Актьорът е на друго мнение и отхвърля да размахва светлинен меч. Това докара до митинги пред дома му, всевъзможни закани и даже съществени договаряния с режисьорите. Резултатът не закъсня и доста скоро Дисни сервира голяма порция носталгия за всички израстнали с галактическата авантюра, смирените джедаи, гневните сити и още куп скрити философии. Хамил още веднъж беше на висота и разкри качествата на остарялата школа, само че все пак нещо липсваше в новите епизоди. Слабото показване на последната част накара мнозина да се откажат от франчайза вечно, тъй като Лукас не може да бъде заместен, а и той самият ще бъде афектиран за осакатяването на толкоз сполучливо заглавие. Хамил ще дава отговор на всевъзможни въпроси в обществената мрежа и даже ще се опита скрито да предизвести своите почитатели, че „ Последният джедай “ няма да бъде това, което желаят да видят. Хамил и сега подсказва, че идната част няма да накара остарялото потомство почитатели да се връща в салона, само че остават единствено няколко месеца до Коледа, с цел да проверим това.

В умозаключение означаваме най-важната детайлност за тази персона. Марк Хамил е доста повече от Люк Скайуокър, неговият статут към този момент се нарежда в класа на легендите. Като добре осведомен с възходите и паденията, той не пренебрегва никого и знае доста добре, че мнозина мечтаят тъкмо за неговите почитатели. Една позитивна линия на обществените мрежи е, че напоследък разрешават да опознаваме тези идоли и хора, които сме обикнали от дребния екран. Този джедай не разочарова и по всички проличава, че ще преживее своя кино подем, тъй като при започване на 2019 година има резервирани към този момент цели 19 плана. Талантът му беше маркиран на Холивудската алея на славата през 2018 година и доста скоро ще се завърне с още по-различни функции. За него умерено можем да кажем, че остаря качествено и занапред ще бере плодовете на своя труд.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР