Преди няколко дни подсъдимият за убийството на баща си Любомир

...
Преди няколко дни подсъдимият за убийството на баща си Любомир
Коментари Харесай

Защо арестуван за убийство е пуснат под домашен арест?

Преди няколко дни подсъдимият за убийството на татко си Любомир Ечев беше хванат от полицията, откакто наруши домашния си арест и избяга. Хората от селото споделят, че той свободно се е разхождал от самото начало, тормозел ги е, заплашвал е даже очевидци по делото.

Георги Георгиев, който е бранител на Ечев, разяснява в студиото на „ Тази заран “, че той е открит 8 дни откакто е избягал, в безпомощно положение. Той изясни, че Законът постановява, че под стража се задържат хора, които има опция да се укрият или да правят други закононарушения. По думите на юриста бащата на Ечев го е тормозил и е бил принудител, което е довело до трагичната развръзка.

Според юриста Марин Марковски тази съдийска преценка може да бъде подложена на критика, само че откакто не познаваме правосъдния акт, не трябва да тълкуваме авансово. По думите му това решение е и поради презумпцията за непорочност. Целта на мярката за неотклонение е да се улесни приключването на следствието, разяснява Марковски.

Емануил Йорданов е безапелационен, че домашният арест не значи свободен режим. По думите му полицията би трябвало да пази всички нарушители, пуснати под домакински арест, само че действително няма такава опция, счете той.

По думите на Марковски това може да бъде поправено посредством електронното следене, само че Министерството на правораздаването към момента се бави със закупуването на специфичните гривни за следене. И в криминалистиката, и в отбранителната техника има доста нови технологии, които обаче сме загърбили, акцентира Марковски.

Йорданов разяснява, че това не е изолиран случай. Той добави, че работи по две каузи за ликвидиране, в които пази околните на убитите, само че и двамата подсъдими са под домакински арест.

Георгиев отхвърли този човек да е рисков и по думите му той е бил подложен на тормоз от своите съселяни. Съгласен е мярката му да бъде изменена на задържане под стража.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР