Преди няколко дни, новината за шеф-готвача от Южна Франция, който

...
Преди няколко дни, новината за шеф-готвача от Южна Франция, който
Коментари Харесай

Френски ресторант се отказа от звездите "Мишлен", ето защо

Преди няколко дни, новината за шеф-готвача от Южна Франция, който съобщи, че желае да се откаже от трите си звезди " Мишлен " провокира възторг в обществените мрежи. До това решение се е стигнало, защото Себастиан Бранс, собественик на един от най-елитните заведения за хранене във Франция - " Льо Суке ", съобщи, че напрежението по ежедневното подготвяне на съвършени ястия е прекомерно огромно. Себастиан призна също, че към този момент се е изморил да задоволява стотиците условия, за това, че има трите звезди, които подсигуряват най-високо равнище на ресторанта му. Ресторант „ Льо Суке “ се причислява към елитния лист със заведения с три звезди „ Мишлен “ през 1999 година В момента такива са едвам 27 заведения в целия свят.

46-годишният шеф-готвач разгласи, че желае името му да отпадне от изданието за 2018 година на кулинарния гид на „ Мишлен “, което по думите му ще му разреши „ да обърне нова глава “ в работата си, написа Elle. Себастиан показа, че въпреки постигането на трите звезди да му е донесло огромно удовлетворение, поддържането на високото равнище на упования го е сложило под голямо напрежение.

Това, което изправя на тръни Брас и целият екип са инспекциите на заведението, които се вършат два-три пъти годишно, а човек в никакъв случай не знае кое от 500-те блюда, приготвяни в кухнята всеки ден, може да бъде инспектирано.

„ Може би ще бъда не толкоз прочут, само че ще се примиря с това “, споделя той, като добавя, че ще продължи да готви, само че без напрежение дали някое от ясията му ще бъде оценено от инспекторите.

Брас не е казус в историята на гурме заведенията за хранене и говачите, които се отхвърлят от влиятелните звезди. През 2005 година починалият парижки ресторантьор Алан Сандеран – един от създателите на придвижването Nouvelle Cuisine, първи провокира потрес в сектора, като декларира, че не желае повече да има " Мишлен " звезди. Според Алан клиентите са били отблъсквани от непотребния разкош на сходни заведения за хранене.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР