Преди няколко дни на разпространени в социалните мрежи, се видя

...
Преди няколко дни на разпространени в социалните мрежи, се видя
Коментари Харесай

“Сийдър” след боя над дете в социален дом: В тези центрове работят малко хора без нужните качества и подкрепа

Преди няколко дни на публикувани в обществените мрежи, се видя по какъв начин възпитателка от бие плесници и удря няколко пъти малко дете, до момента в който се пробва да му даде лекарство. Случаят е от обществен дом за деца в Лесново.

“Насилието под всякаква форма е неприемливо. Като организация, която има дълготраен опит в ръководството на центрове за настаняване от фамилен вид, ние знаем, че в основата на качествената грижа стои добре подготвен и подсилен екип, състоящ се от задоволително на брой експерти ”, разясняват от фондация “Сийдър ” във връзка със случая.

“За страдание, макар че от години сигнализираме за потребността да се влага в построяването на такива екипи във всички центрове за настаняване от фамилен вид в цялата страна, това продължава да не се случва. Масово в тези центрове работят малцина хора без нужните качества, условия и поддръжка. И по тази причина се стига до сходни страшни случаи на принуждение над деца ”, допълват от фондацията.

Оттам приканват държавните институции да подхващат незабавни ограничения за възстановяване качеството на центровете за настаняване от фамилен вид с фокус върху екипите в тях, “защото не постройките, а хората дават грижата за децата ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР