Преди няколко дни бе обявен целият списък с тенисисти, подали

...
Преди няколко дни бе обявен целият списък с тенисисти, подали
Коментари Харесай

Трима българи в основната схема на Sofia Open: Кузманов и Лазаров с уайлдкард за турнира

Преди няколко дни бе разгласен целият лист с тенисисти, подали поръчка за присъединяване на тазгодишната АТР 250 конкуренция в София, измежду които са Хуберт Хуркач, Яник Синер, Гаел Монфис, Пабло Кареньо Буста, участващият с " уайлдкард " Стан Вавринка, както и най-хубавият ни тенисист Григор Димитров. Днес пък стана ясно, че първата ни ракета няма да е единственият ни представител в главната скица, защото Димитър Кузманов и Александър Лазаров са получили последните две специфични предложения от уредниците, които им обезпечават непосредствено присъединяване в същинската част на шампионата. 

" Изключително благополучен съм, че ще вземам участие на Sofia Open 2022 – шампионат като за категория ATP 500. Надявам се да има доста хора, залата да е цялостна, защото през миналите години имаше проблеми поради пандемията, само че в този момент чакам още веднъж да се върнем към споделените страсти с невероятната ни аудитория. През предходната година записах първата си победа в главната скица – доста влиятелна и след страховит мач, само че хората нямаха опция да го съпреживеят с мен в залата, както ми се искаше и на мен. Сигурен съм, че щях да го преживея по друг метод.

Надявам се в този момент да усетя в цялостен размер цялата тази страст – победа пред горещата българска аудитория в залата. Още повече, че шампионатът е може би един от най-силните. Това е причина за почитателите да изпълнят залата и да стане прелестен шампионат. Хората са зажаднели за спорт. Навсякъде, където играя сега, кортовете са претъпкани. Вярвам, че ни чакат страхотни преживявания със зажаднялата за положителни страсти българска аудитория.

Заявените участници не могат да се видят на такова равнище шампионат. Все едно не е ATP 250, а ATP 500. Това че Григор участва в листата е задоволително огромна добра вест за всички в България. Винаги съм казвал, че когато той играе, това е добре освен за тениса и за бъдещето на тениса у нас, добре е за децата, за българския спорт като цяло, за почитателите. Призовавам хората да дойдат и да се насладят на този прелестен шампионат. Да осъзнаят какво благосъстояние за България е да го има. Sofia Open не е просто благосъстояние за тениса, а благосъстояние за спорта и за бъдещето на българските деца ", съобщи Кузманов.

" Турнирът в България е доста специфичен за мен. Изпитвам специфична връзка с хората, които идват да гледат – нещо, което не съм изпитвал на никое място по света до момента. Тази година няма рестрикции и се надявам да дойдат допустимо най-вече хора, тъй като това не е просто шампионат, това е страст. За мен тази страст остава в съзнанието ми за цялостен живот. Това са най-хубавите моменти, които съм изживял – когато минах квалификациите през 2019 година Sofia Open е доста повече от шампионат.

Тази година се надявам да направя и онази крачка в главната скица, за която се усещам подготвен – победа и, за какво не, повече от една победа. В момента се чувствам в най-хубавата форма, откогато играя тенис. Не единствено от резултатите, само че и в подготвителния развой, и физически. Надявам се да пренеса положителните резултати на Sofia Open – аз да веселя публиката, а тя да ме зарежда. Няколко пъти щях да се разплача като дете, усещайки невероятната поддръжка от трибуните в София, и желая още веднъж да изпитам това неповторимо възприятие ", добави Алекс.

Източник: Sofia Open

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР