Преди няколко дни австрийският канцлер Себастиан Курц заяви категорично, че

...
Преди няколко дни австрийският канцлер Себастиан Курц заяви категорично, че
Коментари Харесай

Австрийският канцлер удари силен шамар на Борисов: Парите от Брюксел към България не отиват на правилното място!

Преди няколко дни австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи изрично, че парите от Еврофондовете, които Европейски Съюз дава на България и страните от Източна Европа, би трябвало да бъдат спрени. Заради основателни подозрения, че тези пари не отиват по предопределение, а потъват в джобовете на локалните олигарси.

И без това Брекзит към този момент провокира финансов колапс в Евросъюза. Огромна дупка от 12-13 милиарда евро годишно зее в бюджета на Брюксел поради спрените вноски от Обединеното кралство.

Нещо повече: Себастиан Курц, гневно се опълчва на лансираната от Еврокомисията опция да се усилят годишните вноски на всички страни – членки на съюза, с цел да се компенсира финансовата бездна, която заплашва да погълне целия Европейски Съюз.

Той уточни, че в случай че се усилят вноските в бюджета на Европейски Съюз, голямата част от новата финансова тежест ще падне върху плещите на страните от Западна Европа, чиито стопански системи от дълго време не са в най-блестящото си положение поради огромната финансова рецесия от преди 8 години, безсмислените наказания против Русия и мигрантското настъпление в западните страни.

На процедура има единствено два разновидността да се излезе от финансовата рецесия, провокирана от Брекзит, показва той. Или да се усилят вноските на страните – членки, или да се спрат еврофондовете на страните от Източна Европа. В това число и на България. За Западните Балкани пък въобще да не приказваме. За тях ще има единствено сладки обещания. И нищо в наличност.

Ето за какво австрийският канцлер занапред декларира безапелационната позиция на западните страни, че те не могат и не желаят да продължат да носят на гърба си крадливите „ елити “ на източно-европейските страни. Холандският министър председател Марк Рюте твърдо го поддържа.

Защото и двамата са наясно, че голямата част от средствата, които Брюксел взема от техните данъкоплатци и насочва към Източна Европа, включително и към България, не отиват на вярното място. Милиардите се стопяват още щом влязат в страните от Изтока. И до хората, които в действителност се нуждаят от тях, не доближава съвсем нищо.

В момента се превеждат доста пари на Източна Европа, съобщи в прав текст Себастиан Курц пред в. „ Стандарт “. И въпросът от елементи е дали парите, които Европейската банка отпуска на страните от Източна Европа, включително и на България, отиват на вярното място?

По този внимателен метод Курц показва, че парите от Еврофондовете не се разходват по предопределение, а потъват в дълбоки портфейли като в бездънна яма.

Ето за какво двамата държавни ръководители на Австрия и Холандия са безапелационни, че няма повече да дават пари, с цел да пълнят джобовете на източните олигарси.

За съпоставяне ние от екипа на Skandalno.net ще посочим, че единствено за последните 3 месеца на 2017 година в България са се появили 86 нови милионери. А благосъстоянието на старите бг. олигарси се е нараснало двойно. В същото време от 45 милиарда общи спестявания на българските жители, 23 милиарда са заеми, които някой би трябвало да връща. С други думи богатите забогатяват още повече, а бедните обедняват пагубно.

Така България се оказва една от страните, в които най-вече се краде от еврофондовете. Поради тази причина Австрия, Холандия, Германия и Франция не желаят повече да финансират българските феодали. И преди две години оповестиха, че през тази, 2018 година, еврофондовете за Източна Европа ще спрат.

Затова и австрийският канцлер Себастиан Курц се разгласи за преструктуриране на бюджета на Европейски Съюз за 2018 година и изрично прекъсване на еврофондовете за страните-членки от Изтока.

Това е голям пестник за държавното управление на Борисов и неговата политика по харчене на парите, които ЕЦБ дава за осъществяване на избрани планове.

В Западна Европа също са наясно с това, което ние в България знаем от дълго време: От Еврофондовете се краде. И то като за последно. А държавното управление не си и мърда пръста, с цел да прекрати тези обири. Затова и единствено година откакто се направи някоя прехвалена автомагистрала и фанфарите по нейното разкриване заглъхнат, се появяват големи дупки, пътят става на талази и всичко би трябвало да се кърпи от начало.

Ясно е, че България се крепи в Европейски Съюз единствено въз основата на някакви политически решения. Но натискът на западните страни да се прекрати дондуренето на крадливите „ елити “ от България и от Изтока, става все по-силен. И в един прелестен ден самият Брюксел ще ни изхвърли. Защото по всичко проличава, че нашият хайлайф ще се натиска до последно в Европейски Съюз, облизвайки се за следващата си дажба от еврофондовете, написа Skandalno.net.

Междувременно на 19 февруари в България следва среща точно сред Борисов и Круц, и унгарският министър-председател Виктор Орбан.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР