Преди няколко десетилетия чужденците от западните страни се смееха на

...
Преди няколко десетилетия чужденците от западните страни се смееха на
Коментари Харесай

Навици от времето на СССР, осмивани от чужденците, а сега са на мода

Преди няколко десетилетия чужденците от западните страни се смееха на навиците на руските хора, принуждавайки ги да се изчервяват от позор. Но през днешния ден виждаме по какъв начин жителите на същите тези развити страни се обръщат към редица социалистически практики. Разбира се, не от недостиг или недостиг на артикули, а поради новите повеи на времето - екология и здравословен за хората и природата метод на живот.

За 7 навика от времето на Съветския съюз, на които се присмиваха в чужбина, а в този момент всеобщо се ползват, споделя femmie.ru.
 Снимка 519266
Източник:

Пазарски мрежи и торби

Съветските хора носеха мрежести торби със себе си, с цел да пазарят, както в този момент е съвременно да се споделя - екологично, когато на Запад към момента това не беше известно и не се смяташе за влиятелно. Всъщност, макар цялото им многообразие от цветове и модели на пазарските мрежи с дръжки им беше мъчно да се съревновават с щампованите найлонови пликове и торбички.

С течение на времето обаче чужденците оцениха руската концепция. Загрижеността за околната среда надви. В супермаркетите се появиха хартиени торби и торби от плат. А мрежестите торби за извършване на покупки към този момент са на върха на модата.

В продажба има такава синя мрежичка от Louis Vuitton, което значи, че връх на модата. Между другото, Леонардо Ди Каприо също оцени новата екологична наклонност и пазари с плетена чанта.

" Ако не сте безразлични към проблемите на екологията и замърсяването на околната среда, несъразмерната консумация - знайте, че тази чанта се трансформира в жизнеспособно решение на редица проблеми преди доста години. Мрежите за извършване на покупки ми се коства част от умна система, един тип последователен дизайн, при който продуктите се купуват в точното количеството, в което са нужни. Мрежичката може да се употребява неведнъж и да се носи със себе си от самото начало - чантата от конци е компактна и не заема място ", споделя Умберто Жираудо, експерт по промишлен дизайн в Британското висше учебно заведение за дизайн.
 Снимка 455102
Източник:

Запазване на найлоновите торбички

В Съветския съюз всеки без изключение имаше пакет с найлонови пликчета. Той се закачваше на дръжката на вратата, прикрит в настрана чекмедже или гордо стоеше в профил на кошче за отпадък. Торбичките се измиваха след приложимост и когато изсъхнаха, бяха подготвени за ново деяние. За чужденците сходно отношение към найлоновите пликчета изглеждаше необичайно, тъй като такива можеше постоянно на ниска цена да си купите ли ида получите гратис в магазина.

Но, както се оказа, не те трябваше да бъдат предпазени, а планетата от полиетилена. Следователно такива пакети с пликчета за многократна приложимост към този момент се почитат и в най-развитите страни. И в случай че в Съюз на съветските социалистически републики това събитие е породено за икономисване на пари, през днешния ден то се е породило от задачите за екологичност и развита система за опазване на ресурсите. Удобен, многофункционален и щадящ природата табиет.
 Снимка 475984
Източник:

Отглеждайте зеленчуци в двора или на балкона

Само преди няколко десетилетия доста западни публицисти в една глава повтаряха, че руските дачи (скромни крайградски вилички) са симптом на беднотия и недостиг по магазините. Защо те не харесваха скромните любителски зеленчукови градини. Пътуванията отвън града до техните 200-300 кв.метра земя в края на работната седмица, с цел да се копае, полива и плеви реколтата, въобще не се разбираше от чужденците. Защо да садим и да се мъчим, когато всичко може да се купи в супермаркетите, споделяха те.

Но през днешния ден в Европа осъзнаха, че с такава процедура не става въпрос за беднотия, а е угриженост за здравето и желанието да се употребяват екологично чисти артикули. И даже сандъчето с разсад на перваза на прозореца си заслужава. Между другото, чужденците взеха под внимание последното.

Те провеждат развъждането на подправки и зеленчуци в саксии и сандъчета на первази, балкони и покриви. Или отиват при бабинки или дребни фермери за " органична храна ".
 Снимка 506513
Източник:

Съдове и амбалаж за многократна приложимост

В столовите и сладкарниците в Съюз на съветските социалистически републики се използваха стъклени, порцеланови или от неръждаема стомана съдове в сходство с стандарти. Тази процедура и соцвкус мощно контрастираше със западните заведения за бързо хранене, в които нямаше потребност да се миете чиниите и чашите. Изхвърляш ги и готово.

Но казусът с пластмасовите боклуци доближи такива размери, че е невероятно да си затворим очите. Ето за какво от 1 януари 2021 година европейските страни започнаха да ползват проект за отвод от пластмасови съдове в заведенията за публично хранене.

Очаква се те да отстранен изцяло пластмасата от битовата приложимост след 10 години. И даже бутилките за мляко още веднъж ще бъдат стъклени. Може би ще отидат още по-далеч и стъкленият амбалаж, тъкмо както бе в руските времена, може да бъде върнат против пари.

Носене на клинове и вълнени гащи

В Съветския съюз при мразовито време дамите носеха клинове върху чорапогащите, а мъжете слагаха плетени гащи под панталоните си. Никой не е мислил, че на Запад ще бъде осмиван за това. Но до какво докара това? Младите момчета изрично отхвърлиха да носят каквото и да било под дънките даже при мощен мраз, до момента в който не демонстрираха реклама за нуждата от термо долни дрехи за здравето на мъжете. Същите трикотажни гащи.
 Снимка 343197
Източник:

Почистване с естествени препарати

Стара руска сентенция споделя: " Ако желаете да се справите добре, направете го сами ". Чужденците изначало не го схванаха. В последна сметка, за какво да усложнявате живота си, в случай че можете да си купите всичко. Същото се отнася и за битовите химикали. В Съюз на съветските социалистически републики при разчистване на къщата се използваше всичко: оцет, лимонена киселина, сода, водороден прекис, остарели чорапогащи, вместо парцал. И би трябвало да се означи, че всичко това се справяше с мръсотията и петната, не по-лоши от актуалната химия. Но в западните страни това се случва едвам в този момент.

Модата за естествени формули за почистващи артикули е на върха на известността си през днешния ден. Чужденците се пробват да минимизират химическите съставни елементи в детергентите, смесват естествените съставки на ръка и даже превеждат на британски мотото на домакините от Съюз на съветските социалистически републики - " Направи си сама ".
 Снимка 288737
Спортувайте навън

Съветският съюз беше освен най-четящата страна в света, само че и доста атлетична. Във вътрешния двор на кооперацията, на детските площадки, имаше примитивни, само че ефикасни тренажори. А в паркове и стадионите постоянно доста хора правеха извършения, джогинг и гимнастика. Но всичко това беше забравено заради разпространяването на фитнес манията.

Европейската и американска мода за красиви спортни екипи, съвременно съоръжение за извършения и някаква претенциозна атмосфера на фитнес центровете размени спорта навън.

Но през днешния ден спортуването навън освен е обновено, само че и придобива огромна известност. Хората още веднъж откриха хубостта на заниманията на чист въздух и не желаят да се връщат в задушния салон с куп хора. Сутрин можете да видите стотици бегачи, които излизат да спортуват на улицата и по градинките. Освен това се икономисват време и пари.

Нищо чудно, споделят, че всичко ново е добре забравено остаряло. И дано това " остаряло " да пристигна от друга страна, за което по-рано е предизвиквало смях. Важното е, че е потребно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР