Преди началото на срещата на върха 16+1 министър-председателят Бойко Борисов

...
Преди началото на срещата на върха 16+1 министър-председателят Бойко Борисов
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговаря с премиера на Сърбия Ана Бърнабич

Преди началото на срещата на върха „ 16+1 ” министър-председателят Бойко Борисов беседва с премиера на Сърбия Ана Бърнабич, написа Борисов в профила си във фейсбук.



От 10.00 часа в НДК ще бъде публично открита Седмата среща на ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа и Китай – „ 16+1 “. Тя ще бъде открита от министър-председателя Бойко Борисов и китайският министър председател Ли Къцян. Приветствия ще създадат и Емил Караниколов – министър на стопанската система на Република България, и Джон Шан – министър на търговията на Китайската национална република. От 12.30 българският и китайският министър председател ще дадат взаимна конференция.

Форматът 16+1 е самодейност на Китайската национална република, ориентирана към усилване и разширение на съдействието с 11 страни членки на Европейски Съюз и 5 балкански страни – Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Република Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения – в области като вложения, превоз, финанси, просвета, обучение, просвета и други. Форматът се състои от две съществени елементи: пленарна сесия на високо ниво и бизнес конгрес, в който ще вземат присъединяване огромни компании от страните от ЦИЕ и Китай.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР