Преди началото на новaте година непрестанно се търсеше името на

...
Преди началото на новaте година непрестанно се търсеше името на
Коментари Харесай

В дербито на шампионките в ИУ: Рибакина допусна 54 грешки, но отрази мачбол и спря Бадоса!

Преди началото на новaте година непрекъснато се търсеше името на състезателката, която би могла да окаже някаква съпротивата на международната номер едно Ига Швьонтек, а Елена Рибакина даде сладкодумен отговор на въпроса, откакто до момента през сезона е надиграла два пъти полякинята и тъкмо преди седмица се поздрави с първия си трофей на равнище WTA 1000, завоювайки купата в Индиън Уелс. Така казахстанската представителка се насочи към Маями в ролята на една от огромните фаворитки за спечелването на конкуренцията, но още на старта имаше съществени компликации в дуела си против Анна Калинская и като че ли това беше очевиден знак за компликациите, които ще има международната номер седем в хода на конкуренцията.

Тази нощ тя трябваше да се изправи против друга някогашна носителка на трофея в Индиън Уелс, а точно тогавашната номер две Паула Бадоса, като испанката контролираше хода на мача съвсем от самото начало и даже имаше мачбол във втория сет, но Рибакина продължи да се бори и в последна сметка победи в срещата, въпреки че позволи цели 54 непредизвикани неточности - 3:6 7:5 6:3. По този метод етническата рускиня надигра Бадоса за повторно в границите на последните две седмици и на осминафиналите ще се изправи против белгийката Елизе Мертенс.

Началото беше повече от ненадейно, защото станахме очевидци на четири следващи пробива, което несъмнено е изненада, имайки поради мощния начален удар на по-високоранкираната тенисистка. Все отново шампионката от Уимбълдън се пребори за спечелването на маратонски пети гейм и изглеждаше в чудесни позиции да откри надзор над сета, само че през днешния ден тя прото не приличаше на себе си и правеше купища грешки от обикновени позиции, което беше употребявано от испанката и тя не даде нито гейма повече на съперничката си.

Фестивалът на грешките продължи за етническата рускиня, чиито опити за завършващи удари приключваха съвсем непроменяемо с топки изкарани по над метър навън.  Поставената под номер 21 играеше интелигентно и оставяше Рибакина да се победи значително сама, единствено че фаворитката имаше още непокътнати трикове в ръкава и стартира безмилостно да нападна по-плитките втори сервиси на иберийката, а този метод се оказа сполучлив и скоро тя направи рибрейк за 4:4 и оттова стартира да живее втори живот в мача, тъй като просто не можеше да пропусне удар и доближи с лекост до паритет в резултата.

Решителният сет протичаше покрай съвършеното за Бадоса, която загуби едвам две точки в първите си три подавания, но напълно скоро от другата страна на мрежата се развихри същинска стихия, защото казахстанската представителка правеше уинъри от всяка една точка на корта и не отпусна нито гейм повече на своята съперничка, а статистиката сочеше, че Рибакина е направила умопомрачителните 60 завършващи отигравания.

Make that TEN wins in a row
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР