Преди началото на мото сезона мотористи преминаха през специализиран курс

...
Преди началото на мото сезона мотористи преминаха през специализиран курс
Коментари Харесай

Мотористи преминаха през обучение за оказване на първа помощ

Преди началото на мото сезона мотористи минаха през профилиран курс за оказване на първа помощ във Военно-медицинска академия. Те постоянно стават очевидци или участници при пътни катастрофи. Само до август предходната година по пътищата в страната случаите с мотори са над 300, като не са малко случаите с жертви и ранени.

Дори да не си доктор, от време на време бързата и съответна помощ избавя живот. Движейки се по пътищата с мотора си, Мартин освен е ставал очевидец на произшествия, само че е помагал на потърпевши. Само за предходната година той попада в над 10 рискови обстановки.
Мартин Райчев: Паднали, засечени от коли, удар с автомобил, неин сътрудник беше прехвърчал над 1 кола и имаше много съществени кръвозагуби. Вие по какъв начин успяхте да помогнете? Първо огледахме какви са хората, сформирахме спешен екип, след това позвънихме на 112, появи доктор, спряхме кръвозагубата, сътрудника е жив и здрав сега.
Мартин придобива тази убеденост с помощта на курсове като този. За другите мотористи в залата, които идват за първи път, образованието също беше потребно.
Ясен Ангелов: Ако се случи нещо с мой другар или с мен, ще съумея да подходя съответно в обстановката без да се паникьосвам

Георги Боянов - " София райдърс ": Хубавото е,че всички тези 100 индивида в залата започнаха да се замислят, че това може да се случи и на него и би трябвало този, който е до теб би трябвало да знае какво да направи.
Как да работят при сериозна кръвозагуба или тежки контузии са единствено част от потребните препоръки, които получиха от медиците.
доктор Кристина Филипова: Ние бяхме главно тук, с цел да покажем техниките и способите, които те могат да употребяват, в случай че се наложи да оказват първа помощ на пътя, т.е. да има покажем къде да застанат, по какъв начин да захванат болния, по какъв начин да отстранен маската или по какъв начин да създадат кардио пулмунална ресуститация.
Все отново преди началото на мото сезона мотористите си пожелаха по-малко произшествия на пътя и по-малко обстановки, в които се постанова да ползват наученото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР