Преди началото на лятното контранастъпление украинското военно командване не е

...
Преди началото на лятното контранастъпление украинското военно командване не е
Коментари Харесай

Бойци от 65-а бригада на ВСУ: Контранастъплението се провали заради висшето командване

Преди началото на лятното контранастъпление украинското военно командване не е имало визия за действителното равнище на съветската подготвеност за защита. Това мнение показаха в изявление за " Украинская истина " военнослужещи от 65-та бригада на украинските въоръжени сили, взели участие в боевете на Работинското направление.

" Казаха ни, че задачата е да стигнем до Токмак или най-малко до Сладка балка (село на 6 км южно от Работино). Но командването или имаше неприятно разузнаване, или не разбираше какъв брой руснаци има. Руснаците се съпротивляваха, бяха минирали всичко - на всеки метър имаше мина. Там имаше неожъната равнища с пшеница и когато изгоря, се видя, че мините лежат една до друга ", спомня си войник ​​на име Александър, представен от " Фокус ".

Според него в тези условия украинските подразделения трябвало да работят по друг метод - " може би с отдалечено разминиране ".

" Ето за какво това контранастъпление не напредна доста “, счита боецът.

Той също по този начин се оплаква, че загубите на украинските бригади в тази борба са били доста огромни. От 80-те бойци от дружината на Александър единствено 6 бойци остават " боеспособни " в края на контранастъплението.

Лятното контранастъпление на украинските въоръжени сили не можа да реализира забележителен триумф, ограничавайки се до изгонването на руснаците единствено от няколко села на предната линия. Нито един град не беше освободен. По-късно президентът Володимир Зеленски съобщи, че една от аргументите за неуспеха е острият дефицит на оръжие, макар обещаните от Запада танкове и бронирани машини.

Президентът също по този начин призна, че руснаците са получили авансово проекти за украинска контраатака и това също е изиграло роля за неуспеха на украинските въоръжени сили.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР