Преди минути здравният министър проф. Костадин Ангелов разпореди на РЗИ-тата

...
Преди минути здравният министър проф. Костадин Ангелов разпореди на РЗИ-тата
Коментари Харесай

Започва организация за ваксиниране на хора извън приоритетните групи

Преди минути здравният министър проф. Костадин Ангелов разпореди на РЗИ-тата в страната да организират организация за имунизиране на хората, които не попадат в предпочитаните групи на националния проект за имунизиране.
Става ясно, че ще има свободен достъп до имунизациите целодневно събота и неделя, в следобедните часове на работната седмица и при нужда ще бъдат отваряни денонощни кабинети в лечебни заведения, избрани от РЗИ, съобщи.
 Доц. Мангъров: Който се имунизира, го прави на своя отговорност Доц. Мангъров: Който се имунизира, го прави на своя отговорност
„ Който желае да се имунизира, дано го направи. Няма проблем от моя страна, само че го прави на своя отговорност, тъй като доста желае, оби...
По-рано през днешния ден здравният министър увери, че има задоволително ваксини. „ Всеки български жител, без значение от здравния му статус, може да бъде имунизиран. Няма да остане жител, който да желае да бъде имунизиран и да не бъде ”, сподели още проф. Ангелов.
Изборът на ваксини обаче ще е реалност, когато стартират да идват регулярните количества. Въпреки това, министър Ангелов е безапелационен, че и трите, които се слагат сега, са задоволително ефикасни.
Темата продължава. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР