Преди минути, започна протестът на медиците от Спешен център -Петрич,

...
Преди минути, започна протестът на медиците от Спешен център -Петрич,
Коментари Харесай

След бруталното нападение над медици: Спешните екипи в Петрич излязоха на протест /Снимки/

Преди минути, стартира митингът на медиците от Спешен център -Петрич, който се събраха пред центъра с цел да изразят поддръжката си към сътрудниците им, нападнати преди дни от пациент, на който били извикани да оказват помощ.

Случаят, за който Struma. com заяви преди всички е от петричкото село Кавракирово.

Екипът бил извикан на сигнал за мъж в тежко положение, озовали се за минути и се оказва, че рецидивист вилнее в фамилията си, заплава и буйства. При опита му да бъде обуздан той нападнал медицинския екип. Инцидентът се е случи в следобедните часове на 8 март, когато при посещаване на адрес по сигнал за потърпевш мъж и при превозването му. 21-годишният, който неотдавна излязъл от пандиза блъснал с пестник в региона на гърдите фелдшерката, а по-късно и водача на колата за спешна помощ.

" Това е неприемливо, обидно, унизително и рисково, това сподели за Struma. com началникът на Спешната помощ в Петрич доктор Александър Попов. " Заставам компактно зад тила на сътрудниците си, не е обикновено да отидеш да окажеш помощ и да ставаш жертва на принуждение. Всички, които са се събрали извън са съпричастни и всеки един от медицинските служащи се усеща заплашен и нерешителен. Ние сме хора, които сме разполагаем -денонощно, задачата ни е хуманна, на нас хората разчитат за здравето си, личното и на околните им и е неоправдателно такива хора да бъдат обект на нахлуване ", сподели доктор Попов.

Събралите се извън представители на народен профсъюз " Защита " осъдиха остро нападението, изразявайки цялостната си поддръжка и съпричастност към медицинските екипи и в отбрана на работата им. Очаквайте детайлности.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР