Преди минути Външното ни министерство повиши индекса на риск при

...
Преди минути Външното ни министерство повиши индекса на риск при
Коментари Харесай

Епидемията се разраства: Коронавирусът взе живота на 97 италианци за един ден

Преди минути Външното ни министерство увеличи показателя на риск при пътешестване до Италия на равнище 4. Още нощес цялата страна беше сложена под карантина.

Със специфичен декрет министър председателят Джузепе Конте вкара нови изключителни ограничения и прикани хората да стоят по домовете си.

Снимка: EPA/Reuters

Въпреки карантината, границите остават отворени, летищата и гарите работят със засилени инспекции с термокамери и термометри.

Всички придвижвания на хора са неразрешени, с изключение на за потвърдени и неотложни потребности, като набиране на храна от супермаркета или медикаменти от аптеката. Италианците могат да излизат от домовете си единствено по потвърдени здравословни аргументи, нужда или работа.

Коронавирусът обезлюди знакови места в Италия Училища, площади, молове, игрища, кафенета и храмове останаха празни поради болестта

„ Всички носим огромна отговорност, всички жители, дружно с мен. Правилното решение през днешния ден е да си стоим вкъщи. Бъдещето на Италия е в нашите ръце и в този момент тези ръце би трябвало да са по-отговорни от всеки път “, сподели италианският министър-председател.

Снимка: EPA/Reuters

Училищата и университетите остават затворени до 3 април. Италианското футболно състезание стопира, както и всички спортни събития. В цяла Италия питейните заведения и заведенията за хранене ще се затворят в 18:00 ч.

Израел вкарва 14-дневна карантина за всички, идващи в страната Мярката е част от напъните на страната за предварителна защита против разпространяването на ковид

Магазините за хранителни артикули не са затворени. От север на юг, обаче, доста денонощни супермаркети бяха щурмувани, тъй че съгласно някои медии – има първи проблясъци на презапасяване от семействата.

Броят на инфектираните с COVID-19 в Италия продължава да се усилва и страната се трансформира в във втората най-засегната страна в света след Китай. 97 смъртни случая бяха регистрирани на Ботуша през вчерашния ден и общият им брой доближи 463 души. Броят на инфектираните се усили с близо 1/4 от неделя.

Снимка: btvnovinite.bg

В международен мащаб жертвите на ковид надвишават 4 000 души. Заразените са 114 хиляди в 115 страни и територии. Според Световната здравна организация, болестта придобива мащаби на пандемия.

Уолстрийт се срина поради петрола и ковид Търговията спря автоматизирано за 15 минути
„ Сега, когато вирусът е стъпил в толкоз доста страни, опасността от пандемия стана изцяло действителна. Но това ще бъде първата пандемия в историята, която може да бъде овладяна “, сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус.

На този декор, Съединените щати обмислят ограничения за подкрепяне на стопанската система, която ще бъде съществено наранена от вируса.

Според икономисти от Организация на обединените нации, епидемията тази година може да коства на света сред един и два трилиона $.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР