Преди месеци в студиото на предаването Код:Спорт Спас Русев обяви,

...
Преди месеци в студиото на предаването Код:Спорт Спас Русев обяви,
Коментари Харесай

Левски в ролята на по-малкия брат? Не, благодаря!

Преди месеци в студиото на предаването " Код:Спорт " Спас Русев разгласи, че желае да работи с хора, които не са с амортизирани хрумвания, тъй като " не вярвал в повторението на триумфа " . Отговорът на предприемача и сегашен мажоритарен акционер в ПФК Левски пристигна разследване на въпрос, обвързван със завръщането на тандема Сираков-Стоилов на " Герена ". Че сходен вид при тези ръководители е фантазия е повече от ясно. Достатъчно е да видите жестовете и думите при споменаването на тези две имена и ще разберете за какво.

Въпросът е, откакто Спас Русев не желае " хора с амортизирани хрумвания " , то тогава каква е неговата дълготрайна рецепта за триумф? Защото напълно скоро ще се навършат 2 години от момента, в който предприемачът застана на върха на пирамидата в ПФК Левски, а ретроспекцията демонстрира, че обещания и дейности не кореспондират с действителността. Дори в противен случай - има огромна бездна сред тях. И в случай че първата година бе опознавателна за Русев поради внезапното нагазване в дълбоки и непознати води , място за извинения след втория следващ неуспех при мандата му няма.

 Лошата уста на Емил Велев-Кокала
Лошата уста на Емил Велев-Кокала

" Ако желаят още веднъж Левски първенец, ще се сетят за мен ", продължава да ехти като поличба на " Герена "

Наясно сме, че на Спас Русев не му се занимава изключително с Левски, че по стичане на събитията е на " Герена ", а не тъй като е желал да сбъдне фантазията си от бръснарницата в Перник . И все пак е тревожно, че след съвсем 2 години не виждаме какъв модел тъкмо предлага той, с цел да разсъни " спящия колос ", както се изрази Авраам Грант по адрес на Левски.

Да, положително усещане направи методът, по който бе определен треньорът. Наистина методът беше по европейски пример, за нашите стандарти напряко новаторски . Друг е въпросът, че бе побългарен, защото бе предпочетен по-евтиният вид, а не потвърдено по-успешният...

Иначе основни разлики сред ръководството на предходните притежатели и Спас Русев няма . И преди, и в този момент в клуба не престават да се назначават хора, с цел да им се откри работа, а не с цел да свършат работа. И преди, и в този момент, който дръзне да подлага на критика - някогашни футболисти, треньори, публицисти и така нататък, са анатемосани като врагове. И преди, и в този момент селекцията се прави по най-аматьорския метод, а текучеството на футболисти продължава с цялостна мощ. И преди, и в този момент скаутското звено се състои от един човек, който скаутва главно на " Герена "... И преди, и в този момент Левски отново ще трепери за мястото си в Европа, само че... Тук идва първата разлика!

Тя е, че това трето място и бараж с Верея преди година струваше на половина по-малко пари на клуба и бе достигнато с надалеч по-слаби реализатори в съблекалнята.

Втората разлика е, че колкото и налудничаво да звучи , в този момент " сините " имат някакъв гръбнак, основа на тим, върху която може да стартира да се гради, само че питането е кой ще го направи? Със сигурност брак сред Левски и Делио Роси за още една година ще бъде голяма неточност с нови тежки последици. И не тъй като италианецът е неприятен треньор, а тъй като е явно, че сред него и клуба няма химия. Няма я и сред него и играчите, а към този момент и децата знаят, че цялата съблекалня е на нож с италианеца. Думите на Мапуку и Фигейредо единствено затвърждават заключението. Дори одобряваме залог, че ще има още сходни отзиви от сегашните футболисти по адрес на Роси. А и дано не забравяме, че който и да е треньор на Левски, мъчно може да резервира мястото си, откакто изостава с 25 точки ( б.а. - към този момент ) от водача и няма предишни резултати на " Герена ".

Какво следва оттук насетне? Вариантът е методът да се промени, или да се сменят изпълнителите на другите етажи. Наистина би трябвало да си прям добряк, в случай че очакваш друг резултат от едни и същи хора, които повтарят едни и същи дейности. И в случай че Спас Русев не желае и да чува за " тези амортизираните ", и не има вяра в " повторението на триумфа " , дано ни обори и откри по-добри. Едно обаче е несъмнено - поддържаща роля и по-малък брат на разградския хегемон по никакъв начин, но по никакъв начин не е по усета на левскарите. Или най-малко на по-голямата част от тях...

 Не е липса на шанс, а причинност
Не е липса на шанс, а причинност

Със заплатаджии и парашутисти - толкоз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР