Преди месец S&P 500 изглеждаше, че се насочва към исторически

...
Преди месец S&P 500 изглеждаше, че се насочва към исторически
Коментари Харесай

Уолстрийт накуцва до исторически връх, докато „захарната треска“ изчезва

Преди месец S&P 500 изглеждаше, че се насочва към исторически връх в широкообхватно рали, което породи очаквания за по-нататъшни облаги тази година. Но в петък следобяд, когато показателят най-сетне прескочи летвата, той се носеше единствено от няколко огромни софтуерни акции, до момента в който пазарите като цяло се борят за посока.

S&P затвори на 4839,81, засенчвайки предходния си връх от Януари 2022 година, крайъгълен камък, който отразява необятно публикуваното разбиране, че Федералният запас е на път сполучливо да овладее инфлацията, без да провокира огромна криза, извършвайки по този начин нареченото меко кацане.

Но ентусиазмът, който тласна ралито от съвсем 16 % през последните два месеца на 2023 година понижа през новата година. Основният бенчмарк на Уолстрийт лиши три седмици, с цел да добави още 1,5 %, защото последните стопански данни възобновиха дебата за това какъв брой скоро централните банки ще стартират да понижават лихвените проценти. по-нататъшните облаги ще разчитат на това, че Ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР