Преди месец писах за скандала около Световния клуб на одеситите.

...
Преди месец писах за скандала около Световния клуб на одеситите.
Коментари Харесай

Одеската „АНТИлигенция“ се топи взаимно кой е по-украинец

Преди месец писах за абсурда към Световния клуб на одеситите. Скандалът избухна поради обстоятелството, че носителите на учредената от клуба интернационална премия „ Исаак Бабел “ в Одеса са писатели от Русия.

Беше ясно, че патриотите ще ревнат, а изключително ревностните даже предложиха да „ гръмнат клуба с бомба “. Пикантността на обстановката обаче придаде кметът Труханов, който в желанието си да извика на Киев „ Не съм аз! “, подложи най-подла подсечка на организацията.

„ Принудени сме да прекратим взаимоотношението си със Световния клуб на одеситите “, сподели той.

Няма да дублирам дългата му дрънканица, само че същността ѝ беше следната: неприемливо е по време на войната, която Русия отприщи, да се раздават награди на съветски писатели. И даде обещание да анулира наема за символичните една гривна годишно на пространствата на клуба.

Какво трябваше да създадат в клуба? Да аргументират позицията си. Все отново са писатели, журналисти, историци – имат си езици.

Първите дейности на президиума обаче ми подсетиха нещо от сферата на психиатрията. 1. Скъсване на бизнес връзки с клонове в Москва, Санкт Петербург и Мурманск. 2. Оправдания и сметки - вижте какъв брой униформи закупихме за АТО за 8 години, а в този момент оказваме помощ на армията! Вицепрезидентът на Валери Хаит и шефът на организацията Григорий Барац се надпреварват между тях в пасажи за " експанзията на Путин ".

А Хаит напряко си скъса гърлото: „ Благодарение на нашите благотворителни събития успяхме да купим 70 бронежилетки за въоръжените сили на Украйна! “

На 19 август локалните медии злорадстваха:

„ Световният клуб на одеситите излезе от създателите на литературна премия „ Бабел “.

Това оповестиха публично от президентския съвет на клуба. Награди и грамоти на лауреатите няма да има. Също по този начин на общото заседание, с болшинство на гласовете, беше решено да се отдръпна от поста вицепрезидент Валери Хаит, защото той в миналото е учредил премията Бабел. Питам: „ Добре, синко, помогнаха ли ти бронежилетките? “

Да, и Труханов мълчи - не се знае дали ще напусне първокласна стая в центъра на града или не, тъй че някой различен би трябвало да бъде прецакан. Например Барац.

Но целия този клуб на графоманите мина в надпреварата " Кой е най-големият украинец ". С такива фамилни имена.

И защото на никой не ни е жалост в тази история – нито за жабата, нито за усойницата, мога да запитвам следното. Защо на всички вицепрезиденти на клуба децата са доларови милионери в Русия?

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР