Преди месец от ЕК получих писмо, че започва разследване срещу

...
Преди месец от ЕК получих писмо, че започва разследване срещу
Коментари Харесай

Само във Фрог: Съдът върна за пети път в ДАИ борец срещу корупцията, уличил над 60 служители

Преди месец от Европейска комисия получих писмо, че стартира следствие против премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев за прикриване на корупционни практики при продажба на шофьорски книжки. Това сподели пред Фрог нюз Иво Кръстев. Като чиновник на ДАИ, той стана прочут с непримиримата си битка против корупцията в системата.
Преди няколко часа стана ясно, че Административен съд- София град е върнал на работа за пети път в ДАИ Иво Кръстев. Любопитното е, че след всяко негово разобличаване, той бива уволняван. Впоследствие, обаче съдът още веднъж го връща на работа.

С негова помощ бяха разкрити 5 проведени незаконни групи за продажба на книжки с над 60 индивида, измежду които двама министри, шефове и началници на по-ниско равнище.

Ето какво описа той пред екипа ни: „ Защитник ми е юрист Камен Добрев от БОЕЦ. Той прави това изцяло гратис. Спечелихме първото дело за противозаконното ми пренасяне от София в Ловеч. Съдията сподели, че няма по какъв начин да се случи сходно нещо без писменото ми единодушие. Завел съм и второ дело за уволнението ми.

Съдията сподели, че ще се произнесе по него въз основата на решението от първото дело, което явно е напълно в моя изгода. Да се върна в ДАИ е моя персонална идея и борба против корупцията от доста години. Благодарение на мен са разкрити пет проведени незаконни групи, задържани са двама изпълнителни шефове. Така съм запазил живота на доста хора. Трима евродепутати ще осведомят за моя случай европейските институции и Лаура Кьовеши –ръководител на европейската прокуратура.

Причина за злополуките не е както всекидневно споделят високата скорост на пътя или неприятните условия. Основната причина е корупцията. Истината е, че се продават книжки на хора, които не знаят и една дума на български, и не познават един знак. Това ще ми е пето връщане в ДАИ за 10 години. След всяка разкрита скица аз съм уволняван. Няма различен държавен чиновник който да е разкрил повече престъпност по високите етажи на властта. Продължавам да поддържам митингите. Тази идея цели да отстрани статуквото. Така ще може хората в България да дишат по-спокойно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР