Преди месец движението по реконструираната улица Цар Симеон I във

...
Преди месец движението по реконструираната улица Цар Симеон I във
Коментари Харесай

Снимки в „Петел“: Ремонтираната улица „Цар Симеон I” във Варна е предизвикателство за шофьори и колоездачи

Преди месец придвижването по реконструираната улица „ Цар Симеон I ” във Варна беше пуснато, а кметът на града Иван Портних употребява случая да съобщи, че с изключение на за водачите, локалната власт се грижи и за пешеходците.

„ С този план направихме по този начин, че пешеходците да имат преимущество пред колите ”, съобщи Портних и още веднъж заприказва за „ пешеходен кръг “, който в действителност е... полупешеходен, най-малко доколкото е построен досега.

Същото е и с ул. „ Цар Симеон I ”. По огромна част от нея се движат и пешеходци, и коли, и микробуси за зареждане, и много велосипедисти. Макар че както и на другите места в последно време, пътната маркировка е обилно сложена, варненци не ѝ обръщат внимание, минават и карат общо взето както си желаят.



Само няколко минути наблюдаване на обновената улица бяха задоволителни, с цел да хванем поредност от напушения и рискови обстановки. Знакът за ляв завой на фотографията нагоре не беше спазен нито един път. А и в него няма особена логичност, тъй като по този път не се отива на никое място, с изключение на в горната пресечка, от която се връщаш в изходна точка.



В тази част на улицата има много търговски обекти, които имат потребност за зареждане. Заедно с това обаче има парко места от синята зона, които съвсем непрекъснато са заети. По тази причина един снабдител би трябвало да реши – да препречи пътя или на колити, или на велосипедистите. Изборът е явен. Заради сходно прекъсване колоездачите би трябвало постоянно излизат на платното за коли освен това постоянно без добра видимост.



За край на описа ни за придвижването по тази варненска улица оставихме едно кошче. Понеже наклонът на тази част от пешеходния сектор на ул. „ Цар Симеон I ” е много стръмен, някой се е сетил да отреже дъното под ъгъл, с цел да стои съда за боклук изправен. Но... очевидно чиновниците по чистотата не постоянно се сещат накъде да го завъртят. Или просто не им пука.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР