Преди малко повече от три месеца с представянето на новия

...
Преди малко повече от три месеца с представянето на новия
Коментари Харесай

ESG политиките на Yettel са пътната ни карта за телекома на бъдещето

Преди малко повече от три месеца с представянето на новия съвременен софтуерен бранд Yettel разгласи и сериозните си упоритости във връзка с ESG и устойчивото развиване, с което даде поръчка за лидерско място на компанията в телекомуникационния пазар на бъдещето. Михаела Калайджиева - основен шеф " Корпоративна политика " на Yettel, разяснява какво планува новата корпоративна тактика на компанията. Г-жо Калайджиева, с представянето на новия бранд Yettel обявихте, че зелените политики ще бъдат в сърцето на корпоративната тактика на компанията. Какво значи това на процедура?
- Като водещ телекомуникационен оператор имаме доста дълга история в корпоративната обществена отговорност. През годините непрекъснато развиваме и надграждаме голям брой обществено виновни стратегии и начинания, в това число и развиваме концепцията за отговорно ползване. С новия бранд Yettel имаме упоритостта да сложим нашата отдаденост на това да вършим виновен бизнес на ново равнище, а точно като развием и представим пред обществото една усъвършенствана и задълбочена ESG (Environmental, Social and Governance - екологично, обществено и корпоративно управление) тактика. Yettel има упоритостта да интегрира тази тактика в всекидневието на чиновниците си, както и в метода, по който вършим бизнес.

ESG по своята същина е обвързван с устойчивото развиване - бизнеса на бъдещето, с това да бъдем виновни към околната среда и обществото. Това не е следващата КСО самодейност, с край и начало, а е метод на държание за компанията ни, последваща стъпка за развиването и стартирането на всеобща тактика за стабилно развиване с измерими цели и упоритости, чийто напредък ще отчитаме обществено. В момента развиваме цели в областите: климат, кръгова стопанска система (електронни боклуци и боклуци от опаковки), хора и многообразие; ангажиране на нашите клиенти и технологии за смяна. Конкретните елементи ще бъдат оповестени малко по-късно през тази година.
Върху какво се концентрира вашата ESG тактика?
- Като един от най-големите вложители, работодатели и снабдители на телекомуникационни услуги в Yettel сме отдадени на устойчивата смяна. Балансът е в сърцето на всичко, което вършим, и с нашата ESG тактика желаеме да възстановим този баланс в областите, в които той има най-голямо значение. Ето за какво нашата екологична тактика се основава на въвеждането на устойчиви политики, ограничения и цели, като се фокусираме върху реализирането на на практика решения по проблеми в три съществени посоки: околна среда, вложения в хората и нововъведения. Нашата дълготрайна тактика за екологична резистентност сплотява поредните ни старания за опазването на околната среда, като се стремим самодейно да понижаваме отпечатъка си върху нея. По отношение на околна среда работим върху съответни цели в областите " климат " и " понижаване на парникови газове ", като имаме упоритостта да станем въглеродно неутрална компания доста преди крайния период, подложен от Европейски Съюз. Сред тях са и сериозните задължения към кръговата стопанска система с фокус върху електронни боклуци и боклуци от опаковки.
Реклама Кои са първите стъпки, които предприемате?
- Една от първите ни стъпки бе въвеждането на безхартиен развой на подписване на контракти, водени от упоритостта да действаме като по-зелена и виновна към околната среда компания. Цифровото сключване икономисва доста хартия, по-прозрачно е и по-удобно, защото копието от контракта се съхранява автоматизирано в мобилното ни приложение и е налично когато и да е. Същото се отнася и за онлайн фактурите, с помощта на които още през 2018 година отчетохме спестени над 143 т хартия. За Yettel е значимо да следи и интензивно да работи за понижаване на въглеродния си отпечатък. Ето за какво неотдавна предприехме първите стъпки към компенсиране на съществуващите въглеродни излъчвания на автопарка ни в стратегическо партньорство с компанията Shell в България, което ще подкрепи постигането на пътната карта на Yettel за трансформиране на нашите интервенции в по-устойчив бизнес и е единствено първи стадий от осъществяване на дълготрайната ни тактика за трансформацията на компанията във въглеродно неутрална компания.

Вторият стадий от самодейността ще включва композиция от компенсиране и последователно прекосяване към електрически коли. Намаляването на екологичния ни отпечатък се показва и в метода, по който продаваме и приключваме виталния цикъл на устройствата. Още през 2018 година стартирахме " Върни и вземи " - акция за преработването на мобилни телефони, с която дружно с нашите клиенти да понижим електронните боклуци, а отсам и отпечатъка си върху околната среда. Сега я надграждаме с нова огромна акция, която ще продължи няколко месеца и с която да подтикваме виновната приложимост на запаси и материали. Част от дълготрайната ни ESG тактика е подписаното наскоро стратегическо партньорство в образованието по виновен и резистентен бизнес сред Yettel и Стопанския факултет на СУ " Св. Кл. Охридски ".
Как ангажирате чиновниците си за постигането на резистентен метод на живот?
- В Yettel осъзнаваме, че няма по какъв начин да успеем да реализираме задачите, които залагаме сега, без помощта на всеки наш чиновник. Затова редом с подготовката на ESG тактиката работим и върху проект за тяхното информиране и ангажиране с духа на виновните политики. През годините постигнахме триумфи в разнообразни обществени аспекти и несъмнено наблюдавахме смяна на настройките и все по-активно присъединяване измежду чиновниците ни по редица тематики от устойчивото бизнес развиване. Програмата Open Mind е измежду най-устойчивите и дълготрайни наши начинания, която се утвърди като мотор на смяната, подкрепящ равните благоприятни условия и общественото приобщаване на хора с разнообразни потребности.

Вече шест издания развиваме и стажантска стратегия, която не просто дава късмет на младежите за действителен кариерен старт, а е инвестиция в развиването на младите гении и пазара на труда. Тези триумфи ни стимулират да продължаваме да влагаме в благосъстоянието на хората, като възпитаваме, насърчаваме и поддържаме чиновниците си да водят виновен към околната среда метод на живот. Нашата ESG тактика, както и самата тематика за стабилно развиване, откриват нови благоприятни условия освен пред компанията, само че и пред чиновниците ни.
Реклама
През втората половина на годината ще насочим напъните си над осведомителни акции и елементарен достъп до информация по разнообразни ESG тематики, защото измененията, които предстоят в международен мащаб, ще се нуждаят от от ден на ден хора с по този начин наречените " зелени " познания и умения. Допълнително ще посветим няколко следващи месеца в ангажиране на чиновниците ни по тематики като нулеви боклуци, човешки права, климат.

В желанието си да ставаме все по-добри и да отговаряме на потребността на чиновниците си се стараем да им осигурим отлични условия за труд и отмора, да развиваме техния капацитет и да мотивираме тяхното по-добро показване посредством гъвкаво работно време, което спомага за салдото работа - персонален живот, wellness стратегии и непрекъсната грижа за здравето. Възползваме се от всяка опция да учим и да се развиваме в границите на нашия бизнес и всеки от нас има своята роля както в личностното ни израстване, по този начин и в развиването на компанията.
Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР