Преди малко повече от седмица Стефан Чолаков изненадващо бе освободен

...
Преди малко повече от седмица Стефан Чолаков изненадващо бе освободен
Коментари Харесай

Стефан Чолаков отказа да е пак мениджър на националния отбор

Преди малко повече от седмица Стефан Чолаков изненадващо бе освободен от поста управител на мъжкия народен тим. Впоследствие самият той разкри пред Sportal.bg , че никой от управлението не го е уведомил за отстраняването му, а схванал от доставчиците на екипировка и от чиновници на федерацията. Пред част от тях президентът на федерацията Данчо Лазаров споделил, че щом Стефан пропагандира клубовете за свалянето му и изяснява по какъв начин не се заплаща в националния, да си върви. Мениджърът работи с Владимир Николов, който е измежду основните основатели на акцията за премахване на Лазаров.

Вчера обаче се появи информация, че Чолаков е бил върнат на поста и Sportal.bg реши да го потърси за коментар.

„ Обадиха ми се и други хора, очевидно е оповестено сходно нещо. Единственото правилно е, че от федерацията ми предложиха да си извърша уговорката, само че аз отхвърлих. За мен цялото това нещо като се изключи че е обидно, е и неуместно. Абсолютен фарс. Инициативата за връщането ми бе поета от Борислав Кьосев, на който преди този момент Данчо Лазаров е предложил да заеме мястото ми. Това става, откакто получава отвод от Евгени Иванов. Разговарях оня ден с Пушката, той удостовери, че това се е случило преди седмица. Евгени отклонил предлагането с претекста, че не демонстрира интерес и че по това време има планувана фамилна почивка. След това се насочва към Кьосев, който мисли известно време и стига до извода, че не е задоволително във вътрешността в материята и е най-добре в последна сметка аз да си извърша уговорката. Кьосев и изпълнителният шеф Станислав Николов се обадили на Лазаров и той приел доводите им”, разкри Стефан Чолаков пред Sportal.bg.  Пресконференция на селекционера на националният тим по волейбол Силвано Пранди @@@


„ Срещнах се с Кьосев и Николов и им споделих какво мисля по въпроса. Не одобрявам този метод на работа на Лазаров с хората и, най-много, да те употребяват когато има напън, а по-късно даже не разбираш,че са ти били шута. Проблемът е, че това се е трансформирало в процедура през годините. Иначе благодаря за позакъснялата констатация, че съм най-подготвен за работата с националния тим. Истината е, че няма незаменими хора – в тази ситуация просто времето е малко. На мен ми трябваха 6 години, с цел да натрупам задоволително опит и контакти. Не се тормозя за олимпийската подготовка, по-голямата част към организацията към този момент съм я приключил. При тези условия обаче няма по какъв начин да се върна. Надявам се, че старши треньорът Силвано Пранди и сътрудниците ми от щаба ще ме схванат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР