Преди малко повече от два месеца в ефира на bTV

...
Преди малко повече от два месеца в ефира на bTV
Коментари Харесай

Бербатов към абитуриентите: Когато се събудиш след бала, трябва да имаш план за живота си

Преди малко повече от два месеца в ефира на bTV футболната звезда и рекордьор по голове с националния тим - Димитър Бербатов насочи извънредно мощно и въздействащо обръщение към младежите. В прочувствената си тирада към подрастващите той приказва за нещата, които биха могли да създадат " готини " младежите и за грешките, които могат да позволен. Месеци по-късно футболната легенда се сблъска с рисковата еуфория на зрелостник - щръкнал над отворения прозорец на автомобил - стиснал в ръка балон, цялостен с божествен газ.

Световноизветсният футболист взе отношение към видяното с коментар в Инстаграм, в което се вижда по какъв начин той се обръща към младежа с неведнъж питане за какво е отвън колата.

" В тази обстановка 7-8 минути следих момчетата в колата, карахме зад тях. Очаквах, че в някакъв миг излязлото момче ще се прибере. Виждах по какъв начин колата минава през разнообразни неравности и подскача. Момчето можеше да изпадне от нея, а по-късно друга кола да премине през него. След това не страдаш единствено ти, страда индивидът, който те е возил, и твоето семейство. Трябваше да подхваща някакви ограничения, с цел да се опитам да покажа, че това не е вярно. За такива сходни келешлъци, благосклонност нямам. С младите момчета си приказвам по-грубо “, разяснява пред bTV Димитър Бербатов.

" Аз изпълних това, което трябваше да направя, тъй като в случай че след това се стигне до покруса от този случай, а аз съм минал оттова, без да кажа каквото и да било, след това ще скърбя, че не съм го направил. След това мислех какво съм споделил. Може би би трябвало да се извиня на всички родители на деца, тъй като в случай че още веднъж видя нещо сходно, ще отвръщам по същия метод. Хората, които всеки ден стачкуват на бул. " Сливница “, страдат поради такива неща. На пътя никой не е самичък. Нещата, които приказвам, важат и за моето дете. Ако то някой ден се държи по този начин, бих желал някой да му направи забележка “, уточни футболистът.

" Като татко аз се сблъсквам с безусловно същите проблеми с децата си като останалите родители. Преминавам през същите неща на непокорство, бунтуват се против всичко, вършат неща, които не би трябвало, вършат неточности. Когато приказвам тези неща, се обръщам и към моите деца, употребявайки националния ефир “, показа Бербатов.

" Не мисля, че се оправям на 100% в родителството. Аз също съм ходил и съм се тормозил, приказвал съм с други родители, тъй като детето ми е направило неточност. Говоря с децата си у дома, само че не постоянно ме чуват. Всеки родител приказва с децата си за положително. Знам всички номера на поколението, всички сме били там. Когато желаеме да им го кажем и да ги предпазим, те не ни чуват, желаят да си го изживеят и след това да кажат, че си бил прав. Но някои неточности са непоправими “, сподели още той.

" Младежите са ме гледали по малкия екран и име имат като непосредствен и другар. И аз съм, пробвам се да ги повеждам с образец. Когато има случаи, в които би трябвало да подходя малко по-остро и непосредствено, го върша. Всичко е в ръцете на средата, в която децата се развиват. Тя ги трансформира “, съобщи спортистът.

" Момчето, на което направих забележка, може би е надарено в своята област. Фондацията ми е зад децата, с цел да ги бута в вярната посока. Помагаме и даваме образец. Надявам се момчетата и девойките да имат проекти за живота си след баловете. Когато се събудиш на идната заран, би трябвало да имаш проект за живота си.

Наркотичните субстанции би трябвало да бъдат отстранени от навиците на младежите. Знам, че това е доста мъчно. Когато младежите са в такава среда, те желаят да пробват, да видят какво е. Но от време на време веднъж е задоволително, с цел да се хванеш на хорото и да не можеш да излезеш. Цигари, опиати, наргилета, алкохол…. Трябва да им приказваме и да даваме образец. Трябва да се опитваме да променяме средата, в която децата порастват “, уточни Бербатов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР