Преди малко повече от ден бе задържан да шофира в

...
Преди малко повече от ден бе задържан да шофира в
Коментари Харесай

Кои родни звезди шофираха в нетрезво състояние? 

Преди малко повече от ден бе арестуван да кара в нетрезво положение популярният журналист и журналист Ивайло Цветков.

Той излезе от ареста против гаранция от 15 хиляди лв., само че остана без брошура и кола.

Този случай ни накара да се замислим: известните също имат своите недостатъци като алкохол и опиати, само че за разлика от всички нас, те би трябвало да бъдат два пъти по-бдителни и деликатни, тъй като тяхното държание постоянно служи за образец. И да, това, че са известни лица от екрана не би им икономисало ефикасна присъда или лишаване на книжката. Особено в случай че след приложимост на алкохол или опиати те са провокирали пътен случай. Или по-лошо – потърпевш е човек, написа LadyZone.

За благополучие, случаят с Андре Токев от октомври месец 2021 година се разминава без потърпевши.

Тогава той е заловен да кара джипа си по джанти и да се блъска в бордюри, след което се остановява, че е пийнал. Токев бе наказан на 7 месеца затвор, само че излезе предварително, откакто излежа 4 месеца и 16 дни.

Още един свеж образец какво не би трябвало да вършим, преди да се качим зад кормилото, е актьорът Явор Бахаров.

През февруари 2020 година той бил спрян от патрулка в Банско след подозрително държание зад кормилото.

Оказало се, че в кръвта му има 1,3 промила алкохол, а тестът за опиати също е позитивна. Съдът в Разлог постанови ефикасна присъда от 1 година, само че Бахаров я апелира и по този начин през юни 2021 година ефикасната му присъда е сменена с условна.

Година след случая в Банско артистът се разкая в предаването " 120 минути “, отправяйки апел към младите да не подценяват дребните неща. Тогава той съобщи " През последната една година се борих със себе си, с цел да се успокоя, да мога да погледна хората по улиците. Усещаш по какъв начин всички те гледат оценяващо. “

Несъмнено най-известният и най-трагичен случай, обвързван с обществена персона, шофирала  след приложимост на алкохол, е този с международният ни първенец по фигурно пързаляне Максим Стависки.

През август 2007 година, край Приморско, след приложимост на алкохол, той провокира тежка катастрофa след нахлуване в насрещното придвижване и удряйки челно различен автомобил.В злополуката умира 23-годишният водач на колата, а 18-годишно момиче изпада в кома с заплаха за живота.

Самият Стависки е без пострадвания. Оказва се, че международният първенец е бил с 1,1 промила алкохол в кръвта. След дълги каузи в последна сметка през май 2009 година, присъдата на Бургаския съд е обжалвана пред Върховния касационен съд, който заменя ефикасната присъда на Максим Стависки с условна присъда от 2 години и 6 месеца, с 5 години изпитателен период. Инцидентът обаче унищожава кариерата на спортиста, който от сполучлив наш играч по фигурно пързаляне, избира да остане в сянка след злополуката.

Без съдбовни последици се разминава шофирането в нетрезво положение на актрисата Елена Петрова.

През април 2011 година шофьорската й брошура е отнета. Кръвната й проба не е отчела съществуването на повече от 1,2 промила алкохол в кръвта, по тази причина глобата е санкция и отнемане от правото да кара за избран интервал от време.

Тогава тя декларира пред bTV, че е подготвена да понесе следствията " Допуснала съм неточност. Получила съм за това нещо акт, направила съм нарушаване... На всички фенове мога да кажа да не позволяват такива неща да се случват с тях. “

През април 2016 година певицата Жана Бергендорф, която обществено е споделяла, че има проблем с опиатите, провокира лек пътен случай, след който е открито, че тя е използвала наркотични субстанции.

Сигурни сме, че това не е цялостният лист със злоупотребили известни персони. Посланието обаче е еднопосочно – да не караме пияни или дрогирани, тъй като от това зависи освен нашият живот, само че и този на близките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР