Преди малко от Възраждане разбрахме, че следващата седмица се подготвя

...
Преди малко от Възраждане разбрахме, че следващата седмица се подготвя
Коментари Харесай

Възраждане питат готви ли се конфиденциално пътуване на енергийна делегация до САЩ

Преди малко от " Възраждане " разбрахме, че идната седмица се приготвя делегация, включваща представители на Народното събрание, на Министерството на енергетиката, на Българския енергиен холдинг и АЕЦ " Козлодуй ", до Съединени американски щати, разгласи Искра Михайлова.

Тя посочи, че от парламентарната им група има четирима депутати в енергийната комисия, само че нито един от тях не е бил поканен или известен за визитата. Тъй като поканите са към членовете на енергийната комисия, ние считаме, че тематиката ще е обвързвана с българската енергетика, разяснява Михайлова. Това, което доближи до нас като информация е, че поканените са подписвали заявления за конфиденциалност, добави тя.

Затова от " Възраждане " питат ще пътува ли тази делегация, по чия покана, каква е тематиката, това публично посещаване ли е и, в случай че е по този начин, за какво няма информация в парламентарните комисии и в медиите, дали ще се водят договаряния за закупуване на нуклеарни реактори.

Михайлова напомни, че януари 2023 година Народното събрание е взел решение, с което задължава Министерския съвет да води договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за създаване на нуклеарни мощности на площадката на АЕЦ " Козлодуй " по технологията АP1000. Дали това е повода или нещо друго, което е записано в проекта за възобновяване, обвързвано с " Булгартрансгаз ", търсят отговор депутатите от " Възраждане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР