Преди малко Google представи новия си смарт часовник, а именно

...
Преди малко Google представи новия си смарт часовник, а именно
Коментари Харесай

Google представи Pixel Watch 2 с нов чипсет, стар дизайн, увеличен живот на батерията и UWB

Преди малко Гугъл показа новия си смарт часовник, а точно Pixel Watch 2. Той не наподобява доста по-различно от предшественика си, само че хардуерът му се е трансформирал фрапантно, като е екипиран с енергийно ефикасен екран и нов чипсет Snapdragon W5+ Gen 1, както и с поддръжка на ултрашироколентова технология (UWB). Освен това новата операционна система Wear OS 4 носи обилни образни актуализации.

Първия Pixel Watch се основаваше на 10 nm процесор Exynos 9110, който беше задоволително бърз, само че отстъпваше на съперниците си във връзка с енергийната успеваемост. Второто потомство Pixel Watch разчита на 4 nm Snapdragon W5+ Gen 1, който би трябвало да усъвършенства сензитивно живота на батерията на устройството, която е с потенциал 306 mAh, съвсем еднакъв с този на предшественика (Pixel Watch има 294 mAh). Гугъл дава обещание, че новият чипсет ще обезпечи 24 часа живот на батерията, даже когато дисплеят е постоянно включен с функционалността Always On Display.

Pixel Watch 2 е запазил 2 GB оперативна памет, което е задоволително за всеки смарт часовник. Той има кръговиден 1,2-инчов OLED екран с разграничителна дарба 384 × 384 пиксела, която е видимо по-ниска от разграничителната дарба 450 × 450 пиксела на Pixel Watch от предходната година, само че това може да окаже позитивно влияние върху живота на батерията на часовника.

Pixel Watch 2 разполага с оптичен датчик за премерване на сърдечния темп и равнището на О2 в кръвта. Часовникът може също по този начин да следи равнищата на стрес и да дава обстоен доклад за качеството на съня на потребителя. Функциите, свързани с ЕКГ не са налични в Pixel Watch 2, за разлика от съперниците Apple и Samsung.

Часовникът има рейтинг 5ATM/IP68, което значи, че е прахоустойчив и подобаващ за плуване в басейни. Новото допълнение тази година е ултра широколентовата връзка UWB, която ще разреши на часовника да намира и наблюдава други устройства, поддържащи UWB по-точно, в сравнение с с Bluetooth. Понастоящем Гугъл интензивно създава собствен личен UWB-базиран програмен продукт Find My Device за Android.

Външният тип на Pixel Watch 2 е съвсем еднакъв с миналогодишния модел. Гугъл се придържа към по-ранното си решение да пусне часовника единствено в един 41-милиметров размер. Часовникът има елементарен равен стъклен челен панел, само че новите циферблати оферират огромно многообразие и балансират сред четливост и компактност на информацията.

Гугъл предлага четири съществени категории циферблати: Accessible (достъпен), Arc (дъга), Gold Digital (златен) и Analog Bold (аналогов). Първата алтернатива е напълно отдадена на четливостта, простотата и лекотата на четене. Циферблатите от серията Bold оправдават името си, като оферират образно удебелени детайли на интерфейса. Категорията Arc включва „ дъги “ – знаци за степента, в която часовникът наблюдава другите задания, които извършва потребителя денем. Количеството данни на главния екран може да бъде персонализирано от потребителя.

Възможна е спомагателна персонализация благодарение на сменяеми гривни и каишки. Вече са налични перфорирана каишка Active Sport Band за 50 $, плетена каишка за 60 $ и стоманена гривна.

Гугъл Pixel Watch 2 ще бъде разполагаем скоро на непроменена цена спрямо първата версия на часовника – 350 $ за Bluetooth разновидността и 400 $ за LTE разновидността. Едновременно с новия часовник Гугъл показа и безжично зарядно устройство с цена от 30 $, което може да видите на фотографията по-долу.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР