„Преди малко, беше извършен пореден саботаж за разкриване на истината

...
„Преди малко, беше извършен пореден саботаж за разкриване на истината
Коментари Харесай

Десислава Трифонова, ГЕРБ: Беше извършен пореден саботаж за разкриване на истината за Gemcorp

„ Преди малко, беше осъществен следващ бойкот за откриване на истината за Gemcorp “, заяви депутатката от ГЕРБ Десислава Трифонова.

Председателят на краткотрайната комисия от Българска социалистическа партия е откадал да подложи на гласоподаване предлагането на ГЕРБ-СДС, с което Народното събрание да задължи Министерски съвет да приключи меморандума.

„ С това си деяние наруши процедурните правила. Председателят на ДАНС беше безапелационен в оценката си “, добави Трифонова.

По време на основаването на комисията стана ясно, че в деня на сключване на меморандума е било излъгано за компанията, с която е подписан. Оказа се, че министерство на енергетиката е разгласило информация за напълно друга компания и че е подписан контракт с офшорка.

„ Излъгаха и за инспекцията, предоставена на ДАНС - такава предварителна инспекция не е имало. Беше предоставена повторна инспекция, резултатите от която към момента не са оповестени. Министър-председателят не знаеше с кого е подписал контракт. Компанията е обвързвана с съветски капитали”, напомни още депутатката Десислава Трифонова.

Премиерът в оставка Кирил Петков, Асен Василев и Александър Николов пък ще бъдат изслушани в петък по време на комисията.

Председателят на комикията Емил Георгиев пък съобщи, че меморандумът съгласно него не е рисков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР