Преди лягане, яжте повече ядки и мляко с мед.Не спите

...
Преди лягане, яжте повече ядки и мляко с мед.Не спите
Коментари Харесай

Храните, които ни даряват със спокоен сън

Преди лягане, яжте повече ядки и мляко с мед.

Не спите добре? Вероятно сте подложени на стрес, поради персонални или професионални проблеми, или не изразходвате силата си изцяло. Можем да изброим още доста фактори, само че дано се спрем и на една значима детайлност: храната, която приемате оказва мощно, даже решаващо въздействие върху организма ви. Важно е преди сън да ядем храни, които имат успокояващо деяние, с цел да успеем да заспим. Приемайки верните субстанции няма да ни се налага да прибягваме към приспивателни или успокоителни медикаменти.

1. Млечни артикули

Причината, по която млечните артикули могат да ви накарат да се унесете елементарно е, че съдържат калций, който спомага на организма да отделя задоволително мелатонин и триптофан.

2. Яйца

Те са превъзходен източник на триптофан (аминокиселина, от която зависи отделянето на серотонин). Варените яйца са първи другари със спокойния сън.

3. Банани

Чрез тях си набираме по този начин потребния витамин В6, тъй че не ги изключвайте от менюто си.

4. Мед

Медът е прочут като сполучлив лек против безсънието от хиляди години насам. Една лъжица от него, разтворена в чай от лайка преди да си лягане ще ви води непосредствено в страната на спокойните сънища.

5. Ядки

Ядките съдържат по този начин нужния за съня ви хормон – мелатонин, поради което те ще ви оказват помощ елементарно да се унесете. Така че прибавете орехи или различен тип ядки към вечерния си десерт и ще спите добре.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР