Преди кризата от 2014 г. ЕБВР имаше в страната общо

...
Преди кризата от 2014 г. ЕБВР имаше в страната общо
Коментари Харесай

ЕБВР закрива почти всичките си представителства в Русия

Преди рецесията от 2014 година Европейска банка за възстановяване и развитие имаше в страната общо към 160 чиновници и планове за към 10 милиарда евро

Още по тематиката
Организация на обединените нации упрекна Русия за нарушение на човешките права в Крим

Според отчет става въпрос за случайни арести, изтезания и най-малко една правосъдно голословна екзекуция
26 сеп 2017
Европейска банка за възстановяване и развитие: Потреблението ще движи българската стопанска система

Финансовата институция чака растежът да бъде 2.5% през тази и идната година
11 май 2016
Бихме желали да кредитираме повече в България

Николай Косов, International Investment Bank, в изявление за " Капитал Daily "
22 ное 2015
Европейска банка за възстановяване и развитие усъвършенства прогнозата си за българската стопанска система

Институцията чака Брутният вътрешен продукт на страната да нарасне с 1% през 2015 година и с 1.5% през 2016 година
17 май 2015 След броени месеци Европейската банка за възобновяване и развиване ще закрие 5 от седемте си представителства в Русия и ще резервира офисите само в Москва и Санкт Петербург.

Мотивите

Причината е охлаждането на връзките с управляващите в страната и практическото заледяване на кредитирането след анексирането на Крим през 2014 година заяви Reuters.

В извънреден репортаж организацията добавя, че западните наказания са станали причина банката, в която акционери са десетки страни от Европа и Съединени американски щати, да понижи доста активността си на пазар, който години наред беше най-големият и най-печелившият за Европейска банка за възстановяване и развитие.

Източници от банката споделят на организацията, че концепцията не е напълно нова, а представител удостовери във вторник, че решението към този момент е взето. " Закриваме пет дребни офиса в Екатеринбург, Красноярск, Ростов на Дон, Владивосток и Самара в края на първото тримесечие на 2018 година ", споделя ръководещият шеф по връзките Джонатан Чарлс. От съветското държавно управление потвърдиха, че са осведомени за решението.

Понижена интензивност

Преди рецесията от 2014 година Европейска банка за възстановяване и развитие имаше в страната общо към 160 чиновници и планове за към 10 милиарда евро - от фабрики за коли на Volkswagen до дялово присъединяване в стотици компании и банки. След това активността беше свита до няколко плана, в които съветски компании влагат в други страни дружно Европейска банка за възстановяване и развитие. Резултатът е, че близо половината от личния състав се реалокира в други страни или напусна банката.

В началото на 2017 година представители на Европейска банка за възстановяване и развитие споделяха импровизирано, че има вяра да се възобнови работата с частни съветски бизнесмени. Но тя беше попарена от утежняването на връзките сред Москва и Вашингтон след разкритията за интервенция на руснаците в политическата акция в Съединени американски щати през 2015-2016 година

През май Москва упрекна Европейска банка за възстановяване и развитие, че се била трансформирала в инструмент на западната външна политика. Причината беше, че бордът на шефовете отхвърли предлагането да бъде възобновено кредитирането за Русия. Европейска банка за възстановяване и развитие продължава да има капиталов портфейл в страната в размер на към 3 милиарда евро, само че той бързо се свива с процеса на връщането от компаниите на отпуснатите заеми и естествения развой на продажбата от банката на дяловото ѝ присъединяване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР